Uitgelicht

Startzondag De Veste- Oproep

Op de starztondag op 25 september staat de dienst in het teken van ons nieuwe jaarthema. Na de dienst vieren we ons verjaardagsfeest met spelletjes.
Hoe vierde je vroeger verjaardag: koekhappen, zaklopen, blikgooien, ringwerpen...

We willen met jong en oud graag spelletjes spelen waaraan iedereen kan meedoen. Een heus sjoeltoernooi en daarnaast allerlei kleinere spellen.
We zijn dus op zoek naar mensen die ons hun sjoelbak, een ganzenbord of een Mens erger je niet spel willen uitlenen en naar mensen die de spellen een beetje willen begeleiden.
Graag opgeven bij Els Rijnierse of Sandra de Vreede 

Startzondag De Veste- Oproep 2

Jongeren die een muziekinstrument spelen en het leuk vinden om op Startzondag een lied met 2U mee te spelen, zijn van harte uitgenodigd om zich daar even voor aan te melden bij Tonio van Pijpen van 2U. We kiezen een leuk en toegankelijk lied uit dat we voor de dienst met elkaar instuderen. Super leuk als je meedoet!

PS. ook de kinderen mogen een muziekinstrument meenemen want daar gaan we in de nevendienst mee aan de slag!

Startzondag De Veste- Oproep 3

Vraag van de Bloemengroep. Wilt u zoveel mogelijk lege jampotjes, pindakaaspotjes, appelmoespotjes e.d. (zonder etiket!) meenemen naar de kerk op zondag 11 sept en 18 september? Onder de kapstok staat een krat waar ze in kunnen. Want op de startzondag, 25 september gaan we met elkaar een groot liturgisch bloemstuk maken. Wilt u op die zondag 2 of 3 bloemen meenemen? De bloemengroep zorgt voor de verwerking van de bloemen.
Lia Blok en Annette Griffioen

Vintage-shop-event voor tieners op 3 oktober 2022
24 augustus 2022

Zin om ongestoord te shoppen en nog geld te verdienen ook? 
Kom dan naar het shop-event voor tieners!

  • Datum: Maandagavondavond 3 oktober
  • Tijd: 20:30 – 22:30 uur
  • Locatie: De Veste – Ridder van Catsweg 300, Gouda

Hoewatwaar?
-Wil je verkopen?
Lever je fashionate kleding in op zaterdag 1 oktober om 17.00u of zondag 2 oktober om 11.00u. Op elk kledingstuk plak je een sticker met ‘postcode/huisnummer’ en de ‘prijs’. 90% van de opbrengst is voor jou. 10% gaat naar het goede doel ‘Stichting de Reling’. Tip: Prijs je kleding vanaf EUR 0,50.
-Wil je shoppen? Dan ben je 3 oktober van harte welkom. Drankje met lekkers staan voor je klaar! 

Enne…kleding een tweede kans geven is groen shoppen én goed doen! 
Groetjes, Eveline de Rooij , Sandra de Vreede, Judith Wevers 

Wie helpt ons om de tieners een plaats te blijven geven?
6 juli 2022

In de Veste hebben we een flinke groep tieners. Op zondag is er om en om 2e (1e drie klassen van de middelbare school) en 3e helft (vanaf de 4e klas van de middelbare school) voor jeugd. We vertrekken gelijk met de kindernevendienst uit de viering, en hebben ons eigen programma tot aan het einde van de dienst. De leiding wordt gedaan door een enthousiaste groep vrijwilligers. Komend seizoen hebben we aanvulling van 2 mensen nodig. Kennis ofzo is niet noodzakelijk, een open hart en oor voor jongeren uiteraard wel. Wie wil er een keer meedraaien om de sfeer te proeven? 

Meld je bij iemand van de huidige leiding (Nanda, Eveline, Dorien, Marianne, Willem-Jan en Margreet) of Rianne Sturm (06 13469271) 
We vertellen je graag meer!

Vrijwilligers voor kinderwerk Oekraïense vluchtelingen gezocht

Wil jij iets doen voor de Oekraïense kinderen die opgevangen worden op de Blokkerlocatie? Meld je dan nu aan! 
De gemeente Gouda zoekt vrijwilligers die minimaal 1x per 2 weken een vaste middag (dinsdag en donderdag, van 15.00-17.00u) beschikbaar zijn om kinderactiviteiten te begeleiden. Om dit goed te kunnen doen, volg je eerst een cursus (van 2,5u) van UNICEF, waarin je handvatten krijgt om structuur en veiligheid te kunnen bieden aan de kinderen. 
Meer informatie en aanmelden: https://www.goudvoorelkaar.nl/hulpvragen/274391

Namens de diaconie, Sandra de Vreede

Open kerk in de St. Joostkapel

We leven in een verwarrende en onzekere tijd, waarin zoveel stemmen klinken en zekerheden wegvallen. Juist nu kan het heilzaam zijn om rust en stilte te zoeken. In Gouda kan dat sinds een aantal weken ´s avonds in de St.Joostkapel (Lage Gouwe 134). 
Van maandag tot en met zaterdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur is de kapel geopend! U/jij bent welkom voor een moment van rust, om wat te mediteren of een kaarsje te branden. Er is altijd iemand aanwezig die bij behoefte aan een gesprekje graag luistert. 
Voor meer informatie of aanmelden als medewerker kunt u contact opnemen met:Arjan van Erk (06-55160491) of Arjan van Essen (06-33136755)

Samen eten - update 25 maart 2022

Durft u, durf jij het aan? Een vreemdeling bij je thuis uitnodigen? Iemand die jouw taal niet spreekt, maar waarmee je wel gaat eten? Er zijn 41 mensen die op dit moment op de asielboot in Gouda wonen en het aandurven om bij een vreemdeling te gaan eten.

Vanuit de kerken willen we graag verdere ontmoeting tussen deze mensen en gemeenteleden stimuleren. Samen eten is dé manier om mensen te leren kennen. Daarom organiseren we de mogelijkheid om bootbewoners thuis uit te nodigen voor de maaltijd, individueel of in tweetallen.
Op dit moment wonen er alleen mannen op de hotelboot. De mannen zijn veelal Syriërs die arabisch spreken, maar ook engels. Met Google Translate kom je een heel eind in het met elkaar communiceren. 
Het samen eten biedt hen een kans om eens te kijken hoe het in een nederlands gezin toegaat.Het plan is om dit op een aantal zaterdagen te organiseren 

Wij kunnen de warmte van vriendelijkheid bieden. Durf je het aan? Zaterdag, 26 februari organiseerden we voor heteerst 'Samen eten' . Wil je ook eters ontvangen meld je dan aan bij Sandra de Vreede via sameneten@pkngouda.nl.

Verzoek ds David van Veen 

Beste mensen, 
Gezien de hoeveelheid berichten die ik dagelijks ontvang vraag ik u of u bij vragen mij wilt mailen i.p.v. whatsappen. Op deze manier houd ik meer overzicht over uw vragen.. Email: predikant@devestegouda.nl .
Dank u wel, David