Uitgelicht

Groothuisbezoek ‘Zing een nieuw lied’

05 december 2022

Ons jaarthema ‘Zing een nieuw lied’, leent zich goed voor een groothuisbezoek. We nemen dan de tijd om stil te staan bij liederen die een bijzondere betekenis voor ons hebben, die we graag zingen, soms al heel lang met ons meereizen, of liederen die we juist nieuw hebben leren kennen. Er is ruimte om hierover te vertellen, om samen te zingen en elkaar op die manier beter te leren kennen.
De groothuisbezoeken worden gehouden op zowel ochtenden (10.00 uur), middagen (14.30 uur) en avonden (20.00 uur) in januari en begin februari.

  • Ochtenden: maandag 16, 23, of 30 januari of woensdag 18 januari, 8 februari.
  • Middagen: dinsdag 10, of 17 januari
  • Avonden: maandag 16, 23 januari, of 6 februari, dinsdag 24, of 31 januari, donderdag 26 januari, 9 februari. 

Onder de button 'overzicht adressen GHB' vindt u bij de bovengenoemde  data de namen en het adres waar de groothuisbezoeken gehouden worden. Het complete overzicht zal ook in de mail van Ds. David van Veen meegestuurd worden.

Aanmelden
U kunt u zich tot 1 januari aanmelden voor het groothuisbezoek, bij Arja Sluiter, via haar email arja.sluiter@devestegouda.nl, of telefonisch 0610204889 Wilt u twee mogelijkheden opgeven, zodat we tot een evenwichtige verdeling van de groepen kunnen komen. Na aanmelding ontvangt u begin januari meer bericht. We hopen u bij een van de groothuisbezoeken te ontmoeten!

Dagboek van twee herdershonden- avond met ds David van Veen en ds Erick Versloot –

27 januari 2023

Als predikant ontmoet je veel mensen en loop je met hen op. Zo ben je er ook op de kruispunten van het leven. Vaak zijn er liederen die bij zulke ontmoetingen belangrijk worden. Ds David van Veen en ds Erick Versloot vertellen er over vanuit hun ervaring van ruim 20 jaar predikantschap. Uiteraard zullen we ook van deze liederen zingen en krijgt u meer achtergrond bij de liederen. Erick Versloot is werkzaam als predikant van de Protestantse Gemeente Mijdrecht. Orgel en piano spelen is zijn passie. Daarnaast heeft hij verscheidene publicaties op zijn naam staan waarin vaak liederen centraal staan. Het belooft een veelzijdige en afwisselende avond te worden vol verhalen, muziek en liederen. Iedereen is van harte welkom.
Gouda, dinsdag 14 februari van 20.00 – 21.30  uur in De Veste
Mijdrecht, woensdag 15 februari van 20-21.30 uur in Irene naast de Janskerk aan het Janskerkplein in Mijdrecht

Actie Kerkbalans 2023 

Actie Kerkbalans

De landelijke Actie Kerkbalans 2023 gaat deze week weer van start. Dit is voor onze kerk de belangrijkste financiële actie van het jaar: van de giften kunnen we heel het jaar de werkzaamheden en andere kosten betalen die de kerk maakt. Als kerk staan we voor een uitdaging. We zien namelijk dat de uitgaven aan pastoraat en energie sterk zijn gestegen, terwijl de inkomsten ongeveer gelijk blijven. Hierdoor verwachten we een tekort op de begroting van dit jaar.

Daarom hopen we dat u ook dit jaar onze kerk weer ruim wilt steunen. Allereerst in gebed, maar ook gewoon praktisch met een gift. We hopen dat u, indien u daartoe de mogelijkheid heeft, uw bijdrage naar draagkracht kunt laten stijgen. Natuurlijk zijn we heel blij met iedere bijdrage, ongeacht de hoogte ervan!

Degenen die nog niet digitaal hebben toegezegd zullen deze week alsnog een brief krijgen met een toezeggingsformulier. De week erop zullen de antwoordenveloppen weer opgehaald worden.

Hartelijk dank alvast voor uw steun aan onze kerk!

Hebt u niet digitaal toegezegd en toch geen brief gehad, neem dan contact op met het kerkelijk bureau 0182-513360 of kerkelijkbureau@pkngouda.nl

1 januari 2023: De Veste app live !!

30 december 2022

Zondag, 1 januari, is onze eigen De Veste app live gegaan!!. 
Met deze app -die u/je op je smartphone of tablet zetten- kun je binnen de wijkgemeente De Veste snel en gemakkelijk met elkaar communiceren. Ieder die lid is van wijkgemeente De Veste kan toegang krijgen tot de app.

In de app zijn allerlei groepen gemaakt, waarvan je gebruik kunt maken. Sommige groepen zijn open voor iedereen, zoals algemeen nieuws, de zondagsbrief, lief & leed, vraag & aanbod, Goudader; andere zijn besloten, waaronder Tweede/Derde helft, diakenen en pianisten. Als je lid wilt worden van een besloten groep, moet je je  aanmelden bij die groep. En mis je een groep, dan maak je 'm zelf aan. 

Je kunt de app downloaden door in de App store of playstore op zoek te gaan naar De Veste Gouda of je scant met je telefoon de QR code naast dit bericht.
We hopen je snel te zien in de app.
Hulp nodig? Stuur dan een mail naar kerkapp@devestegouda.nl

Mark Mudde, Rianne Sturm en Sandra de Vreede

Vrijwilligers voor kinderwerk Oekraïense vluchtelingen gezocht

Wil jij iets doen voor de Oekraïense kinderen die opgevangen worden op de Blokkerlocatie? Meld je dan nu aan! 
De gemeente Gouda zoekt vrijwilligers die minimaal 1x per 2 weken een vaste middag (dinsdag en donderdag, van 15.00-17.00u) beschikbaar zijn om kinderactiviteiten te begeleiden. Om dit goed te kunnen doen, volg je eerst een cursus (van 2,5u) van UNICEF, waarin je handvatten krijgt om structuur en veiligheid te kunnen bieden aan de kinderen. 
Meer informatie en aanmelden: https://www.goudvoorelkaar.nl/hulpvragen/274391

Namens de diaconie, Sandra de Vreede

Open kerk in de St. Joostkapel

We leven in een verwarrende en onzekere tijd, waarin zoveel stemmen klinken en zekerheden wegvallen. Juist nu kan het heilzaam zijn om rust en stilte te zoeken. In Gouda kan dat sinds een aantal weken ´s avonds in de St.Joostkapel (Lage Gouwe 134). 
Van maandag tot en met zaterdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur is de kapel geopend! U/jij bent welkom voor een moment van rust, om wat te mediteren of een kaarsje te branden. Er is altijd iemand aanwezig die bij behoefte aan een gesprekje graag luistert. 
Voor meer informatie of aanmelden als medewerker kunt u contact opnemen met:Arjan van Erk (06-55160491) of Arjan van Essen (06-33136755)

Samen eten - update 25 maart 2022

Durft u, durf jij het aan? Een vreemdeling bij je thuis uitnodigen? Iemand die jouw taal niet spreekt, maar waarmee je wel gaat eten? Er zijn 41 mensen die op dit moment op de asielboot in Gouda wonen en het aandurven om bij een vreemdeling te gaan eten.

Vanuit de kerken willen we graag verdere ontmoeting tussen deze mensen en gemeenteleden stimuleren. Samen eten is dé manier om mensen te leren kennen. Daarom organiseren we de mogelijkheid om bootbewoners thuis uit te nodigen voor de maaltijd, individueel of in tweetallen.
Op dit moment wonen er alleen mannen op de hotelboot. De mannen zijn veelal Syriërs die arabisch spreken, maar ook engels. Met Google Translate kom je een heel eind in het met elkaar communiceren. 
Het samen eten biedt hen een kans om eens te kijken hoe het in een nederlands gezin toegaat.Het plan is om dit op een aantal zaterdagen te organiseren 

Wij kunnen de warmte van vriendelijkheid bieden. Durf je het aan? Zaterdag, 26 februari organiseerden we voor heteerst 'Samen eten' . Wil je ook eters ontvangen meld je dan aan bij Sandra de Vreede via sameneten@pkngouda.nl.

Verzoek ds David van Veen 

Beste mensen, 
Gezien de hoeveelheid berichten die ik dagelijks ontvang vraag ik u of u bij vragen mij wilt mailen i.p.v. whatsappen. Op deze manier houd ik meer overzicht over uw vragen.. Email: predikant@devestegouda.nl .
Dank u wel, David