Uitgelicht

Jeugddienst 1 november om 10:00 uur- Justice, maak jij het verschil?

23 oktober 2020

Een groep jongeren uit De Veste heeft samen met ds. David van Veen een jongerendienst op 1 november a.s. voorbereid. Op een toegankelijke manier gaan ze het onderwerp ‘onrecht’ aansnijden en ze hopen een duidelijke boodschap mee te geven aan de jongeren voor in het dagelijks leven. Het thema van de dienst is: Justice, maak jij het verschil?
Een heel interessant onderwerp in combinatie met o.a. interactieve onderdelen kan alleen maar een mooie dienst betekenen!
De dienst begint om 10.00 uur. Alle jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom in deze dienst, dus neem vooral ook je vrienden en vriendinnen mee! Er zijn 30 plaatsen beschikbaar en jongeren hebben deze keer voorrang! 
Meld je aan via deze site: https://jongerendienst.netlify.app/ 
Tof als je erbij bent! 

2 november Lichtuur: voor wie steek jij een kaarsje aan?

23 oktober 2020

Maandag 2 november is een bijzondere dag. In heel Nederland gedenken we geliefden en steken we een kaarsje aan. Dit gebeurt vanuit het gevoel: ik ben jou niet vergeten. Zo’n klein gebaar betekent veel voor ieder die te maken heeft met ziekte of verlies van een geliefde. Zeker nu, in deze coronatijd, waarin veel mensen geraakt zijn door het virus, willen we elkaar graag een beetje troosten en steun geven. 

Ook in Gouda is iedereen op 2 november van harte welkom om te gedenken en een kaarsje aan te steken. In de Ontmoetingskerk, Dunantsingel 314, zijn drie korte herdenkingsmomenten met gedichten, muziek en stilte: 18.30, 19,30 en 20,30 uur. 
Aanmelden is verplicht.
Wilt u een kaarsje aansteken, maar u kunt niet komen? Vraag dan een kaarsje aan. Wij zullen dan namens u een kaars branden. U kunt het Lichtuur ook online meebeleven. Op de website vindt u bij Online Kerk een link naar de live uitzending om 18.30 uur op You Tube. Deze uitzending kunt u ook op een later moment terugkijken. 
Lichtuur wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Ontmoetingskerk en Boek en Troost.
 Flyer

Mijmerwandeling 1 november

16 oktober 2020

Op zondagmiddag 1 november organiseert het Weilandklooster
een mijmerwandeling met het thema loslaten. We lopen (een
deel) in stilte en kijken naar het proces van loslaten in de
natuur, we reflecteren op waar we ons aan vasthouden en wat
we los mogen laten, we luisteren naar live muziek, staan stil
bij mensen die we moesten loslaten, we luisteren naar
christelijke bronnen en delen onze ervaringen met elkaar. We
lopen volgens de RIVM richtlijnen in groepjes van 4, met
anderhalve meter afstand. Als je je opgeeft, krijg je de locatie
en de tijd van je startpunt. Je kunt je opgeven per email bij Joyce
Schoon (maximaal 20 deelnemers)

Lezing Thomas Quartier terugkijken?

01 oktober 2020

De lezing die Benedictijner monnik en hoogleraar Thomas Quartier hield in het kader van ons jaarthema ‘ aandachtig leven’ waarbij we ons laten inspireren door het kloosterleven kunt u terugkijken.

Doe mee met de huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie

04 september 2020

Een primeur! Voor het eerst organiseert Kerk in Actie een landelijke huis-aan-huiscollecte. Het mooie van zo’n collecte is dat nog veel meer mensen kunnen kennismaken met Kerk in Actie en ons werk kunnen steunen. Samen zetten we ons dit jaar in voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. We geloven dat mensen van harte bereid zijn om hiervoor te geven. Doet u mee om de collecte tot een succes te maken?
Samen voor vluchtelingenkinderen
In de week van 29 november t/m 5 december 2020 gaan we in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland aan de deur collecteren. Dit is het collectedoel van dit jaar: Geef licht! Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Nienke van Pijpen heeft zich al aangemeld als coördinator van deze actie. Dat betekent dat zij op zoek is naar collectanten. Wil je in de week van 25 november t/m 5 december een paar uurtjes helpen met collecteren? Meld je dan bij Nienke van Pijpen aan. Mag zij op uw/jouw hulp rekenen?

Taízé reizen 2021

09 augustus 2020

Reis 1: Algemeen
Helaas kon de Taizé reis vanuit Gouda en Reeuwijk met Hemelvaart dit jaar niet doorgaan vanwege Corona. Die reis hebben we daarom doorgeschoven naar Hemelvaart 2021.(Van11 mei -16 mei 2021)
Ik ben gelukkig ook in 2021 in de gelegenheid om als predikant mee te gaan.
Ds. David van Veen

Reis 2: Speciaal voor examenkandidaten
Daarnaast zal STEP ook nog een Taizé reis aanbieden na de eindexamenperiode, begin juni. Van 6 juni – 13 juni 2021
Aanspreekpunt voor die reis is jeugdwerker Heidi Koster. Voor jongeren tussen de 15-29 jaar.
Save the date!

terug naar overzicht Actueel