Activiteiten voor volwassenen

Kerkatelier
Vormgeven aan je geloof kan op verschillende manieren. De zondagse viering maar ook daarbuiten.
Daarom biedt De Veste u het Kerkatelier. Kerkatelier is een initiatief vanuit De Veste. Centraal staat: verrijken van je geloof, verdiepen van je contacten. Voor en door gemeenteleden.
Dit uit zich in een veelzijdigheid aan activiteiten, buiten de zondagse viering om. Natuurlijk staat de deur altijd open voor mensen van buiten De Veste. Interesse? Maak een ander enthousiast en doe mee!
O ja… Heb je zelf een activiteit die je wilt delen? Laat het de redactie weten en verras de Veste ermee.

Voorbedegroep
Wanneer? Om de week op maandagavond van 19.15 - 20.00 uur, zie de agenda en aankondigingen in de Zondagsbrief en Protestants Kerknieuws Gouda.
Waar? In de grote zaal van De Veste.
Waarom? Vanwege de oproep van Paulus in de brief aan de Efeziërs, hoofdstuk 6: 'Bid voortdurend en laat u daarbij leiden door de Heilige Geest. Verslap daarin niet, maar houd vol en bid onafgebroken voor anderen'.
Wilt u meer weten? Neem contact op met Ineke Couprie, Marjon van der Lugt of met Nelleke Harkema

Dichters en het geloof
Arie Bijl nam in het najaar van 2017  de Veste-gangers mee in de wereld van dichters en hoe zij omgaan met geloven. Een ochtend over dichters en gedichten met Arie Bijl.
Deze bijeenkomsten vinden plaats op een drie-tal donderdagochtenden in oktober/november, waarin er met elkaar gedichten en gebeden gelezen worden die verspreid staan tussen de psalmen en gezangen in het Liedboek.. 
Tijdstip: 10.00-11.30 uur.
Locatie: De Veste
Materiaal: het nieuwe Liedboek . U bent van harte uitgenodigd in de Veste.   

Inloopochtend
De maandelijkse inloopochtenden worden gehouden op de ochtend van de derde dinsdag van de maand,  te beginnen op de 3e dinsdag van september.
Datum: elke 3e dinsdag van de maand 
Tijdstip: 10.00 – 11.30 uur, de koffie/thee staat dan voor u klaar.
Locatie: De Veste
Mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Loop gewoon eens binnen.
Zoals altijd is iedereen van harte welkom. Informatie: Jannie Rosenbrand

Leeskringen
Ervaringen, gedachten en emoties delen met andere lezers geeft het lezen een nieuwe betekenis. Een leeskring schept een unieke manier om met elkaar over literatuur in gesprek te komen. Dat kan weer inspiratie vormen voor nieuwe activiteiten. Doe ook mee en meldt u aan.
Datum: om de maand, op een woensdagavond.
Locatie: bij één van de lezers zelf
Informatie: Sandra de Vreede 

Rondje Reeuwijkse Plas
Elke derde donderdag wandelen we een rondje om de Elfhoeven Plas. Even lekker uitwaaien in de frisse lucht. Na afloop genieten we dan van een heerlijk kopje koffie. Wandel gerust eens mee. De wandeling duurt ongeveer een uur. In de maanden juli en augustus lopen we geen rondje Reeuwijkse Plas.
Locatie:Restaurant 't Wapen van Reeuwijk, Notaris d'Aumerielaan 17 te Reeuwijk
Datum: elke 3e donderdag van de maand
Tijdstip:  10.00 – 12.00 uur. Informatie: Edda Plas