Activiteiten voor jongeren seizoen 2019/2020    

Jongerenwerk 

Jeugdwerk activiteiten in tijden van corona:
StepReflect Protestants KerkNieuws 2020 nummer 6 >>
StepReflect Protestants KerkNieuws 2020 nummer 7 >>

  • Naast vrijwilligers is de wijkpredikant als professional aan een wijkgemeente verbonden en zijn voor alle wijkgemeenten in Gouda een diaconaal consulent en twee kerkelijk jeugdwerkers (STEP ) actief.
  • Vanuit de acht gemeenten is een algemene jeugdraad gevormd, die met name als klankbordfunctie fungeert voor jeugdwerkers. Jeugdouderling Peter Wielaard is benoemd als lid in de WijkJeugdRaad.

Gouda Taizé reis 2020 - Ga je mee?
Maandag 30 maart 18:30 uur: voorbereiding Taizé reis  in gebouw De Ark in Reeuwijk

Ben je tussen de 15 en 29 jaar en vind je het tof mee te gaan naar Taizé in Noord-Frankrijk?
We gaan van 19 mei tot en met 24 mei 2020 ( rondom Hemelvaart). 
Vragen? Neem hier voor contact op met ds David van Veen door te bellen of te mailen. 
Lees meer

Zondagavond Kerkcafé 
Elke eerste zondag van de maand heeft een thema voor twee verschillende groepen van 15-18 jaar en 18+.
Daarnaast is er nog een spelavond, deze is voor de 15-18 jarigen op de derde zondag van de maand.
De avonden zijn van 20-22 uur in Lumina aan het Omlooppad 2.

Get Together! 
Vrijdagavondclub in de Hof van Sint Jan
Eén keer in de twee weken is er op vrijdagavond tienerclub in de Hof van Sint Jan (Achter de Kerk 10a), speciaal voor tieners uit De Veste, Westerkerk en Ontmoetingskerk. Elke keer is er een thema en er is vooral ook gezelligheid, chips en veel snoep (en ten slotte ook de afwas). Zit je op de middelbare school en ben je niet ouder dan 15? Dan ben je op van harte welkom om 20.00 uur en neem gerust iemand mee! 

Jongerengroep Sundays
Bijeenkomst: zondagavond 29 maart om 18:30 uur in de Hof van Sint Jan. 

 ‘ Sundays’ is voor jongeren vanaf 18 jaar ( of bijna).. Mocht je daar nog niet bij zijn dan wordt je van harte uit genodigd!
Ben je jong, zoek je gezelligheid, een goede hap én gesprek, kom dan naar Sundays 
De naam zegt het al: het is op zondag en we komen gemiddeld 1 x in de maand bij elkaar. We beginnen om 18.30 uur met een eenvoudige maaltijd en daarna gaan we met elkaar in gesprek over leven & geloven.
De avond duurt tot 20.00/20.30 uur.
Kortom: geef je op per mail: predikant@devestegouda.nl) en geef dan ook je 06-nummer door voor de app-groep

 Club 'Jantje' 
Club Jantje is weer in 2020 actief! 
De gezellige Club voor tieners van de brugklas tot en met de derde klas 20:00 in de Hof van St. Jan. Om de week op vrijdagavond wordt er ook een clubavond gehouden. Een gezellige avond waarbij gesprekken over geloof afgewisseld worden met leuke, gezellige activiteiten.
Waar: Hof van Sint Jan
Hoe laat: van 20.00 uur tot 20.45.
Wanneer: ivm de corona crises zijn alle activiteiten afgelast
We vinden het fijn als jij ook komt! Roland Uittenbogaard en Tim van Dasselaar

Tweede Helft
De Tweede Helft is voor jongeren van 12-14 jaar (onderbouw van het voorgezet onderwijs) en is een vervolg op de Kindernevendienst. Dit jaar wordt opnieuw gewerkt met de methode Levensparels. Middels leuke werkvormen gaan we hiermee aan de slag.
De jongeren leveren ook een bijdrage aan de dienst dmv de Song for the Young. In afwisseling met de Derde Helft is er eens in de twee weken op zondagmorgen de Tweede Helft.
De leiding van de Tweede Helft bestaat uit Nanda Ruigrok, Tamar Karman, Dorien Uittenbogaard en Marianne Aantjes 

Derde Helft
De Derde Helft is voor jongeren van ca. 15-18 jaar en een vervolg op de Tweede Helft. Per mail en via een app-groep wordt je op de hoogte gesteld van de data. Sta je nog niet op onze maillijst of in de app groep, maar wil je graag weten wanneer er 3e helft is of misschien sowieso wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar de Derde Helft. In afwisseling met de Tweede Helft is er eens in de twee weken op zondagmorgen de Derde Helft. De leiding van de 3e Helft bestaat uit Margreet Sturm, Willem Jan de Rooij, Elzeline in 't Veld en Jun Dasselaar. 
De leiding van de Derde Helft is te bereiken via het e-mailadres:  3ehelftdeveste@gmail.com

Jongerendiensten
Voor jongeren (12 en 20 jaar) van de wijkgemeenten de Bron, Vredeskerk, de Veste en de Westerkerk is er vier maal per jaar een speciale viering. De diensten worden voor en door jongeren zelf georganiseerd. De ene keer is de dienst in je eigen wijk en kun je meehelpen met de voorbereiding, de andere keer bezoek je een andere kerk. Na de viering is er een gezamenlijke lunch, waarvoor iedereen zelf wat meebrengt. Meer informatie via de jeugdouderling Peter Wielaard of via het Protestants Kerknieuws.