Activiteiten voor jongeren

Sundays
‘ Sundays’  is voor jongeren vanaf 17 jaar. De naam zegt het al: op zondag komen we bij elkaar. Gemiddeld 1 x in de maand in de Hof van St Jan.
We beginnen om 18.00 uur met een eenvoudige maaltijd en daarna gaan we met elkaar in gesprek over leven & geloven. De avond duurt tot 20.00/20.30 uur.
Kortom: ben je jong, zoek je gezelligheid, een goede hap en soms ook nog een goed gesprek, kom dan naar Sundays. 

Seizoen 2019/2020
Zondagavond 29 september starten we vanaf 18.00 uur weer met Sundays. Ds. David kookt een eenvoudige maaltijd en daarna gaan we met elkaar in gesprek. Inmiddels hebben we een gezellige enthousiaste groep die het leuk zou vinden als je er bij komt.
Weet je welkom. Je kunt altijd even contact opnemen met ds. David van Veen 
Data najaar 2019 zijn: 29 september, 3 november en 1 december.

Opgeven en zo….. :
- via de mail, maar geef ook ff je 06
- en ik (ds. David) zou het leuk vinden om via Facebook en Instragram 'vrienden’ te worden, zodat dit wellicht een communicatiemiddel kan zijn. TOP als je KOMT
 Met hartelijke groet
Ds. David van Veen
facebook: www.facebook.nl/dsDavid
Instagram: dsDavidvanveen 

Get Together! 
Vrijdagavondclub in de Hof van Sint Jan 
Eén keer in de twee weken is er op vrijdagavond tienerclub in de Hof van Sint Jan (Achter de Kerk 10a), speciaal voor tieners uit De Veste, Westerkerk en Ontmoetingskerk. Elke keer is er een thema en er is vooral ook gezelligheid, chips en veel snoep (en ten slotte ook de afwas). Zit je op de middelbare school en ben je niet ouder dan 15? Dan ben je op van harte welkom om 20.00 uur en neem gerust iemand mee! 

Zondagavond Kerkcafé.
Elke eerste zondag van de maand heeft een thema voor twee verschillende groepen van 15-18 jaar en 18+.
Daarnaast is er nog een spelavond, deze is voor de 15-18 jarigen op de derde zondag van de maand.
De avonden zijn van 20-22 uur in Lumina aan het Omlooppad 2.

Tweede Helft
De Tweede Helft is voor jongeren van 12-14 jaar (onderbouw van het voorgezet onderwijs) en is een vervolg op de Kindernevendienst. Dit jaar wordt gewerkt met de methode Levensparels. Middels leuke werkvormen gaan we hiermee aan de slag.
De jongeren leveren ook een bijdrage aan de dienst dmv de Song for the Young. In afwisseling met de Derde Helft is er eens in de twee weken op zondagmorgen de Tweede Helft.
De leiding van de Tweede Helft bestaat uit Elzeline in 't Veld, Nanda Ruigrok, Tamar Karman.
Contactpersoon 2e helft: Elzeline In ’t Veld

Derde Helft
De Derde Helft is voor jongeren van ca. 15-18 jaar en een vervolg op de Tweede Helft. Per mail en via een app-groep wordt je  op de hoogte gesteld van de data. Sta je nog niet op onze maillijst of in de app groep, maar wil je graag weten wanneer er 3e helft is of misschien sowieso wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar de contactpersoon van de Derde Helft. In afwisseling met de Tweede Helft is er eens in de twee weken op zondagmorgen de Derde Helft.  De leiding van de 3e Helft bestaat uit Margreet Sturm, Willem Jan de Rooij en Rianne Sturm.
Contactpersoon 3e Helft:Rianne Sturm

Jongerendiensten
Voor jongeren (12 en 20 jaar) van de wijkgemeenten de Bron, Vredeskerk, de Veste en de Westerkerk is er vier maal per jaar een speciale viering. De diensten worden voor en door jongeren zelf georganiseerd. De ene keer is de dienst in je eigen wijk en kun je meehelpen met de voorbereiding, de andere keer bezoek je een andere kerk. Na de viering is er een gezamenlijke lunch, waarvoor iedereen zelf wat meebrengt. Meer informatie via de jeugdouderling Peter Wielaard of via het Protestants Kerknieuws.

Jongerenwerk
Op dit moment is er één professionele jeugdwerker werkzaam:
- Vacature voor het tweedelijns jeugdwerk voor de wijkgemeenten Ontmoetingskerk, de Westerkerk en de Veste.
- Heidi Koster verzorgt het tweedelijns jeugdwerk voor de wijkgemeenten Pauluskerk, De Oostpoort en Sint Jansgemeenten.
Heidi ondersteunt o.a. de jeugdambtsdragers, catecheseteams, clubleiders en andere vrijwilligers in het jeugdwerk in alle protestantse gemeenten. Vanuit de acht gemeenten is een algemene jeugdraad gevormd, die met name als klankbordfunctie fungeert voor jeugdwerkers. Jeugdouderling Peter Wielaard is benoemd als lid in de WijkJeugdRaad.

Tienercatechese ( klas 1 t/m 3 voortgezet onderwijs)
Wat is dat, catechisatie?
In de kerk draait het om geloven in God en in Jezus. Om te weten in wat voor een God wij geloven hebben we de Bijbel. Maar ook van mensen kunnen we veel leren, want de kerk bestaat al pakweg 2000 jaar. Geloven in God en Jezus is niet een ‘vaag gevoel’, maar heeft alles te maken met jouw leven vandaag. Met wat jij meemaakt, denkt, voelt. Met wat goed is om te doen of juist te laten. Op school, thuis en in je vrije tijd. Samen proberen we te ontdekken wat dit geloven van de kerk betekent. Dit aanbod noemen we in de kerk ‘catechisatie’.
Hoe ziet catechisatie eruit? 
Met een groep leeftijdsgenoten kom je een aantal avonden een uurtje bij elkaar. Wij zorgen voor een programma, want je komt natuurlijk niet voor niets. Samen zullen we allerlei verschillende onderwerpen bespreken. Er is altijd ruimte voor jullie wensen en vragen en er wordt gelukkig ook veel gelachen.

 TAIZÉ-REIS mei 2019
Vele jongeren zijn al eens naar Taizé geweest. Van dinsdag 28 mei 2019 tot en met zondag 2 juni 2019 waren we met een groep jongeren op reis gaan naar Taizé.
De reis was een unieke ervaring met Taizé en met duizenden jongeren van over heel de wereld. Ik was er bij.Ik hoop dat jij er een volgende keer ook bij bent! Contactgegevens:
Ds. David van Veen
Lees hier meer >> Via de volgende link is ook een filmpje over Taizé te bekijken: www.taize.fr/nl_article4792.html 

Diaconale jongerenreis naar Israël en de Westbank in de Kerstvakantie
In de kerstvakantie 2018/2019 is er een diaconale jongerenreis naar Israël en de Westbank voor jongeren van 17 t/m 25 jaar georganiseerd. Lees hier hun verslag >>