Activiteiten voor jongeren in 2020

Groene Weiland Week voor jongeren

Ben je tussen de 18 en 25 jaar, hou je van kamperen en heb je wel iets met duurzaamheid? kom dan naar de Weiland week van 31 juli t/m 5 augustus. Op een boerencamping midden in de weilanden, dompelen we ons 5 dagen onder in een mix van groene workshops, samen –vegetarisch- koken, sport en spel, zwemmen, verhalen, muziek en stilte rond het kampvuur en goede gesprekken over wat je bezielt en wat je gelooft en hoe we zorg kunnen dragen voor de aarde. Er is plek voor maximaal 20 jongeren.
Heb je interesse, stuur een mailtje of een appje. Joyce Schoon, diaconaal consulent
E : diaconaalconsulent@pkngouda.nl 

Online jongerendienst: Chateau Meijland, zondag 12 juli (is terug te kijken)
Voorganger: ds. David van Veen
Een jongerendienst vanuit Bodegraven. Die diensten heten Sundays-Half-Hour-diensten omdat ze maar een half uur duren. De online-viering wordt op een boerderij in de Meije gemaakt en je kunt hem terug kijken.  Ook zullen een paar jongeren uit De Veste aan de dienst meewerken.

Na de zomer willen we ook vanuit De Veste met jongerendiensten starten. Diensten voor en door jongeren. STEP-jeugdwerker Heidi Koster en diaconaal medewerker Carien Blacquière gaan daarvoor een voorbereidingsgroep beginnen. Daarover horen jullie snel meer. Niet dat we het precies zo gaan doen als in Bodegraven, maar die  online dienst is al vast een leuke smaakmaker.

Het thema van de dienst was met een knipoog: “Chateau Meijland” en de viering ging over ‘op reis gaan’. Toch was het de vraag of we echt vertrokken? Ging de reis wel door of liep het anders?
Als je op reis gaat, maak je ook van alles mee. Dat is nu zo, maar dat was ook al in de tijd toen Abram en Sara op reis gingen….


Zondagavond Kerkcafé 
Elke eerste zondag van de maand heeft een thema voor twee verschillende groepen van 15-18 jaar en 18+.
Daarnaast is er nog een spelavond, deze is voor de 15-18 jarigen op de derde zondag van de maand.
De avonden zijn van 20-22 uur in Lumina aan het Omlooppad 2.

Club 'Jantje' 
Club Jantje is weer in 2020 actief! 
De gezellige Club voor tieners van de brugklas tot en met de derde klas 20:00 in de Hof van St. Jan. Om de week op vrijdagavond wordt er ook een clubavond gehouden. Een gezellige avond waarbij gesprekken over geloof afgewisseld worden met leuke, gezellige activiteiten.
Waar: Hof van Sint Jan
Hoe laat: van 20.00 uur tot 20.45.
Wanneer: ivm de corona crises waren alle activiteiten afgelast
We vinden het fijn als jij straks ook weer komt! Roland Uittenbogaard en Tim van Dasselaar

Get Together! 
Vrijdagavondclub in de Hof van Sint Jan
Eén keer in de twee weken is er op vrijdagavond tienerclub in de Hof van Sint Jan (Achter de Kerk 10a), speciaal voor tieners uit De Veste, Westerkerk en Ontmoetingskerk. Elke keer is er een thema en er is vooral ook gezelligheid, chips en veel snoep (en ten slotte ook de afwas). Zit je op de middelbare school en ben je niet ouder dan 15? Dan ben je op van harte welkom om 20.00 uur en neem gerust iemand mee! 

Jongerengroep Sundays

 ‘ Sundays’ is voor jongeren vanaf 18 jaar ( of bijna).. Mocht je daar nog niet bij zijn dan wordt je van harte uit genodigd!
Ben je jong, zoek je gezelligheid, een goede hap én gesprek, kom dan naar Sundays 
De naam zegt het al: het is op zondag en we komen gemiddeld 1 x in de maand bij elkaar. We beginnen om 18.30 uur met een eenvoudige maaltijd en daarna gaan we met elkaar in gesprek over leven & geloven.
De avond duurt tot 20.00/20.30 uur.
Kortom: geef je op per mail: predikant@devestegouda.nl) en geef dan ook je 06-nummer door voor de app-groep

Tweede Helft en Derde Helft vanaf 30 augustus 2020

Eens in de drie weken  is afwisselend met de Kindernevendienst weer  een 2de of 3de Helft moment. Op 30 augustus beginnen we met de kindernevendienst. U kunt in het reserveringssysteem de kinderen hiervoor aanmelden. De leiding van de 2de en 3de Helft zullen de jongeren uitnodigen en als groep aanmelden. Lees meer, o.a. het gebruiksplan >>

Tweede Helft
De Tweede Helft is voor jongeren van 12-14 jaar (onderbouw van het voorgezet onderwijs) en is een vervolg op de Kindernevendienst. Dit jaar wordt opnieuw gewerkt met de methode Levensparels. Middels leuke werkvormen gaan we hiermee aan de slag.
De jongeren leveren ook een bijdrage aan de dienst dmv de Song for the Young. In afwisseling met de Derde Helft is er eens in de twee weken op zondagmorgen de Tweede Helft. Deze info is van voor de corona tijd.
De leiding van de Tweede Helft bestaat uit Nanda Ruigrok, Tamar Karman, Dorien Uittenbogaard en Marianne Aantjes 

Derde Helft
De Derde Helft is voor jongeren van ca. 15-18 jaar en een vervolg op de Tweede Helft. Per mail en via een app-groep wordt je op de hoogte gesteld van de data. Sta je nog niet op onze maillijst of in de app groep, maar wil je graag weten wanneer er 3e helft is of misschien sowieso wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar de Derde Helft. In afwisseling met de Tweede Helft is er eens in de twee weken op zondagmorgen de Derde Helft. Deze info is van voor de corona tijd.
De leiding van de 3e Helft bestaat uit Margreet Sturm, Willem Jan de Rooij, Elzeline in 't Veld en Jun Dasselaar. De leiding van de Derde Helft is te bereiken via het e-mailadres:  3ehelftdeveste@gmail.com

Jongerenwerk

Sinds januari 2010 heeft de Protestantse gemeente van Gouda een jeugdcentrum, geïnitieerd door HGJB en JOP. STEP wil als Protestants Jeugdcentrum in Gouda ondersteuning bieden aan de Protestantse wijkgemeenten bij hun verantwoordelijkheid voor het welzijn en de geloofsontwikkeling van de jeugd

Vanuit de acht gemeenten is een algemene jeugdraad gevormd, die met name als klankbordfunctie fungeert voor jeugdwerkers. Jeugdouderling Peter Wielaard is vanuit de Veste benoemd als lid in de WijkJeugdRaad.

Nieuwe STEP jeugdwerker
Gerard Slingerland (42 jaar) start op 1 juli als jeugdwerker bij STEP, het Protestants expertisecentrum voor jeugdwerk in Gouda. Gerard woont met zijn vrouw en kinderen in Moordrecht. Hij zal de komende periode zich voorbereiden op het overnemen van het stokje van Mirjam van der Veer per 1 september. Gerard fungeert straks als STEP-contactpersoon voor de wijkgemeenten Pauluskerk, Sint-Janskerk en YCF.
Heidi blijft contactpersoon voor de wijkgemeenten De Veste, Ontmoetingskerk, Westerkerk en De Oostpoort. Gaandeweg komen jullie in de gelegenheid met Gerard nader kennis te maken.

Mirjam, die sinds een jaar als interim jeugdwerker bij STEP betrokken is, gaat haar werkzaamheden in Gouda binnenkort (voor de 2e keer ) afronden. We bedanken Mirjam alvast hartelijk voor haar inzet, haar deskundigheid en toewijding aan Gouda! We wensen Gerard een goede start en Gods Zegen bij de voorbereiding van z'n STEP-werkzaamheden.

Jeugdwerkers op dit moment zijn: 
Heidi Koster en Mirjam van der Veer
Adres: 
Achter de Kerk 2, 2801 JW Gouda
Bereikbaar:
T.
338315 E info@step-gouda.nl
Website: www.step-gouda.nl