Activiteiten voor jongeren in 2020

Jeugddienst 1 november, 10:00 uur - Justice, maak jij het verschil?

Een groep jongeren uit De Veste heeft samen met ds. David van Veen een jongerendienst op 1 november a.s. voorbereid. Op een toegankelijke manier gaan ze het onderwerp ‘onrecht’ aansnijden en ze hopen een duidelijke boodschap mee te geven aan de jongeren voor in het dagelijks leven.
Het thema van de dienst is: Justice, maak jij het verschil? 
Een heel interessant onderwerp in combinatie met o.a. interactieve onderdelen kan alleen maar een mooie dienst betekenen! De dienst begint om 10.00 uur. Alle jongeren vanaf 12 jaar zijn welkom in deze dienst, dus neem vooral ook je vrienden en vriendinnen mee! Er zijn 30 plaatsen beschikbaar en jongeren hebben deze keer voorrang! 
Meld je aan via deze site: https://jongerendienst.netlify.app/
Tof als je erbij bent! 

Jongerengroep Sundays

 ‘ Sundays’ gaat weer van start. Ben je (bijna) 18 jaar of ouder kom gezellig naar Sundays.
Mocht je daar nog niet bij zijn dan wordt je van harte uit genodigd!
De naam zegt het al: het is op zondag en we komen gemiddeld 1 x in de maand bij elkaar. Met elkaar eten doen we vanwege de Coronamaatregelen nog even niet.

We komen van 19.00 – 20/20.30 uur bij elkaar.
De locatie voor het komende seizoen is The Basement, Regentesseplantsoen 22 C in Gouda. Daar hebben we wat meer ruimte. 
De data voor 2020 zijn: zondag 11 oktober, zondag 1 november en zondag 13 december. 
Leuk als je (weer) komt! Voor meer info kun je terecht bij ds David van Veen ( 06 28 42 63 74). Bel of app ff.

Tweede Helft en Derde Helft vanaf 30 augustus 2020
Eens in de drie weken  is er afwisselend met de Kindernevendienst weer een fysiek 2de of 3de Helft moment. Op 30 augustus zijn we begonnen met de kindernevendienst. U kunt in het reserveringssysteem de kinderen hiervoor aanmelden.
De leiding van de 2de en 3de Helft zullen de jongeren uitnodigen en als groep aanmelden. Lees meer, o.a. het gebruiksplan >>

Tweede Helft
De Tweede Helft is voor jongeren van 12-14 jaar (onderbouw van het voorgezet onderwijs) en is een vervolg op de Kindernevendienst. Dit jaar wordt opnieuw gewerkt met de methode Levensparels. Middels leuke werkvormen gaan we hiermee aan de slag.
De jongeren leveren ook een bijdrage aan de dienst dmv de Song for the Young. In afwisseling met de Derde Helft zal er eens in de drie weken op zondagmorgen een  Tweede Helft moment zijn. 

De leiding van de Tweede Helft bestaat uit Nanda Ruigrok, Tamar Karman, Dorien Uittenbogaard en Marianne Aantjes 

Derde Helft
De Derde Helft is voor jongeren van ca. 15-18 jaar en een vervolg op de Tweede Helft. Per mail en via een app-groep wordt je op de hoogte gesteld van de data.
Sta je nog niet op onze maillijst of in de app groep, maar wil je graag weten wanneer er 3e helft is of misschien sowieso wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar de Derde Helft.
In afwisseling met de Tweede Helft en de Kindernevendienst zal er eens in de drie weken op zondagmorgen een Derde Helft moment zijn. 

De leiding van de 3e Helft bestaat uit Margreet Sturm, Willem Jan de Rooij, Elzeline in 't Veld en Jun Dasselaar. De leiding van de Derde Helft is te bereiken via het e-mailadres:  3ehelftdeveste@gmail.com

Jongerenwerk 
Sinds januari 2010 heeft de Protestantse gemeente van Gouda een jeugdcentrum, geïnitieerd door HGJB en JOP. STEP wil als Protestants Jeugdcentrum in Gouda ondersteuning bieden aan de Protestantse wijkgemeenten bij hun verantwoordelijkheid voor het welzijn en de geloofsontwikkeling van de jeugd

Vanuit de acht gemeenten is een algemene jeugdraad gevormd, die met name als klankbordfunctie fungeert voor jeugdwerkers. De jeugdouderling vanuit de Veste maakt deel uit van de WijkJeugdRaad.

Nieuwe STEP jeugdwerker
Gerard Slingerland (42 jaar) start op 1 juli als jeugdwerker bij STEP, het Protestants expertisecentrum voor jeugdwerk in Gouda. Gerard woont met zijn vrouw en kinderen in Moordrecht. Gerard wordt STEP-contactpersoon voor de wijkgemeenten Pauluskerk, Sint-Janskerk en YCF.
Heidi blijft contactpersoon voor de wijkgemeenten De Veste, Ontmoetingskerk, Westerkerk en De Oostpoort. Gaandeweg komen jullie in de gelegenheid om met Gerard nader kennis te maken.
Op zondag 6 september a.s. zal Gerard in de bediening gesteld worden. De bediening vindt plaats om 10.00 uur in de Pauluskerk
We wensen Gerard een goede start en Gods Zegen bij de zijn STEP-werkzaamheden.

Jeugdwerkers vanaf 1september zijn: 
Heidi Koster en Gerard Slingerland
Adres: 
Achter de Kerk 2, 2801 JW Gouda
Bereikbaar:
T.
338315 E info@step-gouda.nl
Website: www.step-gouda.nl

Zondagavond Kerkcafé 
Elke eerste zondag van de maand heeft een thema voor twee verschillende groepen van 15-18 jaar en 18+.
Daarnaast is er nog een spelavond, deze is voor de 15-18 jarigen op de derde zondag van de maand.
De avonden zijn van 20-22 uur in Lumina aan het Omlooppad 2.

Get Together! 
Vrijdagavondclub in de Hof van Sint Jan
Eén keer in de twee weken is er op vrijdagavond tienerclub in de Hof van Sint Jan (Achter de Kerk 10a), speciaal voor tieners uit De Veste, Westerkerk en Ontmoetingskerk. Elke keer is er een thema en er is vooral ook gezelligheid, chips en veel snoep (en ten slotte ook de afwas). Zit je op de middelbare school en ben je niet ouder dan 15? Dan ben je op van harte welkom om 20.00 uur en neem gerust iemand mee! 

Club 'Jantje' 
Club Jantje is weer in 2020 actief! 
De gezellige Club voor tieners van de brugklas tot en met de derde klas 20:00 in de Hof van St. Jan. Om de week op vrijdagavond wordt er ook een clubavond gehouden. Een gezellige avond waarbij gesprekken over geloof afgewisseld worden met leuke, gezellige activiteiten.
Waar: Hof van Sint Jan
Hoe laat: van 20.00 uur tot 20.45.
Wanneer: ivm de corona crises waren alle activiteiten afgelast
We vinden het fijn als jij straks ook weer komt! Roland Uittenbogaard en Tim van Dasselaar