Activiteiten voor jongeren in 2022/2023

                                                      Jeugdwerk op zondagavond

Jongerengroep Sundays 
Ook Sundays is een gespreksgroep voor jongeren vanaf 17 jaar die gemiddeld één keer in de maand samenkomt.
Ben je bijna 18 jaar of ouder dan ben je van harte welkom. 
De bijeenkomsten zijn in: Inloophuis Domino (Oosthaven 31 C).
Inmiddels hebben we een gezellige enthousiaste groep die het leuk zou vinden als je er bij komt. Heb je interesse neem dan even contact opnemen met ds David van Veen (predikant@devestegouda.nl of 06-28426374).

De data  in 2023 zijn: 26/2, 19/3 en 2/4. 

Met hartelijke groet, Anne Marte  Kingsma en ds. David van Veen 

Zondagavond Kerkcafé 
Elke eerste zondag van de maand heeft een thema voor twee verschillende groepen van 15-18 jaar en 18+.
Daarnaast is er nog een spelavond, deze is voor de 15-18 jarigen op de derde zondag van de maand.
De avonden zijn van 20-22 uur in Lumina aan het Omlooppad 2.


Jeugdwerk tijdens de zondagse viering

Tweede Helft (12-14 jaar)
De Tweede Helft is voor jongeren van 12-14 jaar (onderbouw van het voorgezet onderwijs) en is een vervolg op de Kindernevendienst. Dit jaar wordt opnieuw gewerkt met de methode Levensparels. Middels leuke werkvormen gaan we hiermee aan de slag.
De jongeren leveren ook een bijdrage aan de dienst dmv de Song for the Young. In afwisseling met de Derde Helft zal er eens in de drie weken op zondagmorgen een  Tweede Helft moment zijn. 

De leiding van de Tweede Helft bestaat uit Nanda Ruigrok, Tamar Karman, Dorien Uittenbogaard en Marianne Aantjes 

Derde Helft (15-18 jaar)
De Derde Helft is voor jongeren van ca. 15-18 jaar en een vervolg op de Tweede Helft. Per mail en via een app-groep wordt je op de hoogte gesteld van de data.
Sta je nog niet op onze maillijst of in de app groep, maar wil je graag weten wanneer er 3e helft is of misschien sowieso wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar de Derde Helft.
In afwisseling met de Tweede Helft en de Kindernevendienst zal er eens in de drie weken op zondagmorgen een Derde Helft moment zijn. 

De leiding van de 3e Helft bestaat uit Margreet Sturm, Willem Jan de Rooij, Elzeline in 't Veld en Jun Dasselaar. De leiding van de Derde Helft is te bereiken via het e-mailadres:  3ehelftdeveste@gmail.com

Vervolg op Club 'Jantje' voor jongeren van 15+
Al jaren draait op vrijdagavond Club Jantje voor de jongeren van 12 tor circa 15 jaar.
Deze club wordt, mede door de bezielende leiding van Tim en Roland, al jaren goed bezocht.
Tegelijk is Ds. David weer op  de zondagavonden met Sundays begonnen voor jongeren van circa 18 jaar.

Het gat tussen de diverse clubs is voelbaar geworden omdat er nogal wat jongeren te oud werden voor Club Jantje.  
Judith en Peter hebben de handschoen opgepakt om dit gat op te vullen. Samen met de jongeren zoeken ze de balans tussen een stuk gezelligheid en het inhoudelijk gesprek. 

Meer info: peter@betterworktogether.nl

Jeugdwerk door de week

Get Together! 
Vrijdagavondclub in de Hof van Sint Jan
Eén keer in de twee weken is er op vrijdagavond tienerclub in de Hof van Sint Jan (Achter de Kerk 10a), speciaal voor tieners uit De Veste, Westerkerk en Ontmoetingskerk. Elke keer is er een thema en er is vooral ook gezelligheid, chips en veel snoep (en ten slotte ook de afwas). Zit je op de middelbare school en ben je niet ouder dan 15? Dan ben je op van harte welkom om 20.00 uur en neem gerust iemand mee! 

Club 'Jantje' 
Club Jantje is weer actief! 
De gezellige club voor tieners van de brugklas tot en met de derde klas  Om de week op vrijdagavond wordt er een clubavond gehouden. Een gezellige avond waarbij gesprekken over geloof afgewisseld worden met leuke, gezellige activiteiten.
Waar: Inloophuis Domino (Oosthaven 31 C).
Hoe laat: van 20.00 uur tot 20.45.
Wanneer: We vinden het fijn als jij ook komt! Roland Uittenbogaard en Tim van Dasselaar

Catechisatie

Wat is dat, catechisatie? 
In de kerk draait het om geloven in God en in Jezus. Om te weten in wat voor een God wij geloven hebben we de Bijbel. Maar ook van mensen kunnen we veel leren, want de kerk bestaat al pakweg 2000 jaar.Geloven in God en Jezus is niet een ‘vaag gevoel’, maar heeft alles te maken met jouw leven vandaag. Met wat jij meemaakt, denkt, voelt. Met wat goed is om te doen of juist te laten. Op school, thuis en in je vrije tijd. Samen proberen we te ontdekken wat dit geloven van de kerk betekent, zodat je zelf (nog beter) kunt kiezen of dat iets voor jou is. Dit aanbod noemen we in de kerk ‘catechisatie’.

Hoe ziet catechisatie eruit? 
Met een groep leeftijdsgenoten kom je een aantal avonden een uurtje bij elkaar. Wij zorgen voor een programma, want je komt natuurlijk niet voor niets.Samen zullen we allerlei verschillende onderwerpen bespreken. Er is altijd ruimt voor jullie wensen en vragen en er wordt gelukkig ook veel gelachen..

Hoe doe je mee? 
Kom naar de eerste avond op dinsdag 9 november. Nog prettiger is het wanneer je tevoren even laat weten of je komt. Dat kan via mail of whatsapp.Ook als je deze eerste keer niet kunt, maar wel mee wilt doen, of andere vragen of opmerkingen hebt kun je contact opnemen. Graag ontvangen we ook je 06 -nummer zodat we je kunnen toevoegen aan de app-groep van de catechisatie

Groeten van, 
David van Veen, email: predikant@devestegouda.nl of 06 28426374 


Taizéreis  2023,  dinsdag 16 mei tot zondag 21 mei (16 – 29 jaar)

Save the date!

Hé hoi, we zijn er al weer vroeg bij, maar heb je zin om samen met je vrienden of alleen mee te gaan naar Taizé? Samen met de gemeente uit Reeuwijk en Gouda organiseren we van dinsdag 16 mei tot zondag 21 mei 2023 een Taizéreis.

Ben je tussen 16-29 jaar, dan ben je super welkom. Dit berichtje is nog een 'save the date', maar lijkt je het leuk, noteer het dan alvast in je agenda.
Meer info volgt aan het begin van het nieuwe jaar.
Het zal in ieder geval een reis zijn om nooit te vergeten, want het zijn namelijk dagen van rust, verdieping, ontmoeting en vriendschap.
Hé tot ziens. Leuk!
Ds. David van Veen, ds. Murielle van Diepen en Heidi Koster (STEP).

Je kunt vast een kijkje nemen op hun site: https://www.taize.fr/nl  
Informatie opvragen bij:  jongerenwerker Heidi Koster of ds David van Veen. Je kunt je ook pgeven bij: predikant@devestegouda.nl 

Jongerendienst en ook ouderen zijn van harte welkom 

05 oktober 2022

Zondag 16 oktober 10:00 uur was er weer een jongerendienst in de Veste. 
Het thema was: 'muziek, wat heb jij ermee?'. 

Misschien kan jij ook niet zonder muziek naar school en staat spotify standaard aan als je huiswerk maakt. En gaan de decibels omhoog als je je kamer schoonmaakt.

Waarom raakt muziek ons?
Daarmee zijn we de diepte ingegaan.
Muziek is van alle tijden, daarom worden niet alleen jongeren uitgenodigd, maar ook de ouderen. Iedereen was van harte welkom.
Onze jeugdwerker Heidi Koster ging voor en de dienst begint om 10.00 uur.
Groetjes de tieners en jongeren uit de gemeente De Veste.