Activiteiten voor jongeren in 2024

                                                      Jeugdwerk op zondagavond

In gesprek

Jongerengroep Sundays 
Sundays gaat ook weer van start. Sundays is bedoeld voor jongeren van 18 jaar en ouder en is een groep onder leiding van ds. David van Veen waarbij we inhoudelijk met elkaar over leven en geloven in gesprek gaan. Dit jaar gaan we daarbij de bekende verhalen langs zoals we die allemaal wel eens vanuit de kinderbijbel gehoord hebben. Maar waar gaan die verhalen nu over? En hebben ze ook raakvlakken met ons eigen leven? 

Ook is er dit jaar (2023/2024) het experiment om maandelijks samen te komen na de viering in De Veste rond 11.45 uur. Ds David van Veen zal daarbij een eenvoudig lunch verzorgen. Rond 13.30 zijn we dan klaar. 

De data voor het komende tijd zijn:
zondag 14 april (10:00 uur Jeugddienst)
zondag 2 juni, 11:45 uur 

Leuk als je (weer ) komt! Met hartelijke groet, Anne Marte Kingsma en ds David van Veen en Voor meer info kun je terecht bij ds David van Veen ( 06 28 42 63 74). Bel of app ff. Email: predikant@devestegouda.nl

853785AE 9E72 473C 9394 0515FF797977 d3fdd14e 0693 43a9 9f85 cecf280e8733


TAIZÉREIS – HEMELVAART, (15 – 29 jaar) 
Van dinsdag 7 mei - 12 mei organiseren we vanuit Gouda en Reeuwijk een reis naar Taizé. Zin om mee te gaan? Wat is Taizé eigenlijk precies? Taizé is een christelijk kloostergemeenschap, waar je een ervaring opdoet met leven en geloven. Je beleeft het samen en je praat in kleine groepjes door over interessante geloofsthema's. Er komen veel andere jongeren van over heel de wereld. Je doet dus ook internationale contacten op, als je dat wilt natuurlijk ;-). Tussen het programma door en 's avonds zijn er chill momenten. Kortom: dagen van rust, verdieping, ontmoeting en vriendschap.
Kosten €140 p.p. 

Geef je op vóór 1 april. 
Heb je vragen stuur dan even een mailtje naar info@step-gouda.nl Als je meegaat, noteer alvast donderdag 18 april in je agenda, want dan komen we met de groep bij elkaar die samen op reis gaan.
Deze avond wordt gehouden in de Ark in Reeuwijk om 18.00 uur (’t Kerkestuk 1).
Hé tot ziens. Leuk! Kijk ook even op onze website: www.step-gouda.nl
Groetjes, Gerard en Heidi 
Je kunt vast een kijkje nemen op hun site: https://www.taize.fr/nl  

Jeugdwerk tijdens de zondagse viering

Tweede/Derde Helft  (12-18 jaar)

Vanaf het seizoen 2023/2024 zijn de Tweede en Derde Helft samengevoegd. 
Om de twee weken hebben de jongeren hun eigen dienst tijdens de kerkdienst. Er is altijd koffie/thee/lekkers + gezelligheid en we gaan met elkaar in gesprek en d.m.v. interactieve werkvormen met elkaar aan de slag over het onderwerp. 

Communicatie vindt plaats via een app-groep. Als je graag toegevoegd zou willen worden en geïnformeerd wilt worden over bijvoorbeeld de data, spreek dan even 1 van onderstaande mensen aan! 
De leiding bestaat uit Nanda Ruigrok, Marianne Aantjes, Ellen van de Geer, Eveline de Rooij, Margreet Sturm en Willem-Jan de Rooij. 

Vierde Helft 
De jongeren uit De Veste gaan met elkaar een nieuwe bijeenkomst organiseren, de Vierde Helft. Hierbij gaan ze met elkaar in gesprek over het geloof en hoe zij hierin staan. Dit is een vervolg op de derde helft en iedereen die zich aangesproken voelt is welkom eens een keer langs te komen. Onze eerste bijeenkomst heeft plaatsgevonden op 1 oktober in de "blauwe" zaal tijdens de kerkdienst daarna om de week, we beginnen in de kerk.

Overzicht van bijeenkomsten in 2024 zijn: 
 28 april, 19 mei, 2 juni en 23 juni

Met vriendelijke groet Jeldau Broere 

Zondagavond Kerkcafé 
Elke eerste zondag van de maand is er een thema voor twee verschillende groepen van 15-18 jaar en 18+.
Daarnaast is er nog een spelavond, deze is voor de 15-18 jarigen op de derde zondag van de maand.
De avonden zijn van 20-22 uur in Lumina aan het Omlooppad 2.

Jeugdwerk door de week

Vervolg op Club 'Jantje' voor jongeren van 15+
Al jaren draait op vrijdagavond Club Jantje voor de jongeren van 12 tor circa 15 jaar.
Deze club wordt, mede door de bezielende leiding van Tim en Roland, al jaren goed bezocht.
Tegelijk is Ds. David weer op  de zondagavonden met Sundays begonnen voor jongeren van circa 18 jaar.

Het gat tussen de diverse clubs is voelbaar geworden omdat er nogal wat jongeren te oud werden voor Club Jantje.  
Judith en Peter hebben de handschoen opgepakt om dit gat op te vullen. Samen met de jongeren zoeken ze de balans tussen een stuk gezelligheid en het inhoudelijk gesprek. 

Meer info: peter@betterworktogether.nl

Club 'Jantje' 
Club Jantje is weer actief! 
De gezellige club voor tieners van de brugklas tot en met de derde klas  Om de week op vrijdagavond wordt er een clubavond gehouden. Een gezellige avond waarbij gesprekken over geloof afgewisseld worden met leuke, gezellige activiteiten.
Waar: Inloophuis Domino (Oosthaven 31 C).
Hoe laat: van 20.00 uur tot 20.45.
Wanneer: We vinden het fijn als jij ook komt! Roland Uittenbogaard en Tim van Dasselaar

Catechisatie

Wat is dat, catechisatie? 
In de kerk draait het om geloven in God en in Jezus. Om te weten in wat voor een God wij geloven hebben we de Bijbel. Maar ook van mensen kunnen we veel leren, want de kerk bestaat al pakweg 2000 jaar.Geloven in God en Jezus is niet een ‘vaag gevoel’, maar heeft alles te maken met jouw leven vandaag. Met wat jij meemaakt, denkt, voelt. Met wat goed is om te doen of juist te laten. Op school, thuis en in je vrije tijd. Samen proberen we te ontdekken wat dit geloven van de kerk betekent, zodat je zelf (nog beter) kunt kiezen of dat iets voor jou is. Dit aanbod noemen we in de kerk ‘catechisatie’.

Hoe ziet catechisatie eruit? 
Met een groep leeftijdsgenoten kom je een aantal avonden een uurtje bij elkaar. Wij zorgen voor een programma, want je komt natuurlijk niet voor niets.Samen zullen we allerlei verschillende onderwerpen bespreken. Er is altijd ruimt voor jullie wensen en vragen en er wordt gelukkig ook veel gelachen..

Hoe doe je mee? 
Kom naar de eerste avond op dinsdag 9 november. Nog prettiger is het wanneer je tevoren even laat weten of je komt. Dat kan via mail of whatsapp.Ook als je deze eerste keer niet kunt, maar wel mee wilt doen, of andere vragen of opmerkingen hebt kun je contact opnemen. Graag ontvangen we ook je 06 -nummer zodat we je kunnen toevoegen aan de app-groep van de catechisatie

Groeten van, 
David van Veen, email: predikant@devestegouda.nl of 06 28426374