Activiteiten voor jongeren seizoen 2019/2020    

Uitnodiging catechisatie voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar dinsdag 3 december!   
Graag willen we je uitnodigen voor de catechese die we in 3 blokjes van 3 avonden het komende seizoen aanbieden als dominees van de Veste en de Ontmoetingskerk. We zouden het leuk vinden als je komt. 
Wanneer en waar is die catechisatie? 
De avonden van het 1e blokje zijn op dinsdag 3,10 en 17 december in de Ontmoetingskerk. Tijdstip: 19.30 uur tot 20.30 uur.
Hoe doe je mee?

Kom naar de eerste avond op dinsdag 3 december. Laat van tevoren weten of je komt.Dan kan per mail of whatsapp. Meer lezen 

Ds. David van Veen, email: predikant@devestegouda.nl 
Ds. Leonie Bos, email: dsbos@ontmoetingskerkgouda.nl 

Gouda Taizé reis 2020 - Ga je mee?
Ben je tussen de 15 en 29 jaar en vind je het tof mee te gaan naar Taizé in Noord-Frankrijk?
We gaan van 19 mei tot en met 24 mei 2020 ( rondom Hemelvaart). Op maandagavond 27 januari is er in de Hof van St Jan een info-avond die begint om 20.00 uur. Met vragen kun je ds David van Veen ook altijd even bellen of mailen.
Lees meer

Jongerengroep Sundays
1e bijeenkomst in 2020 is op zondagavond 12 januari om 18:30 uur in de Hof van Sint Jan. 
 ‘ Sundays’ is voor jongeren vanaf 18 jaar ( of bijna).. Mocht je daar nog niet bij zijn dan wordt je van harte uit genodigd!
Ben je jong, zoek je gezelligheid, een goede hap én gesprek, kom dan naar Sundays 
De naam zegt het al: het is op zondag en we komen gemiddeld 1 x in de maand bij elkaar. We beginnen om 18.30 uur met een eenvoudige maaltijd en daarna gaan we met elkaar in gesprek over leven & geloven.
De avond duurt tot 20.00/20.30 uur.
Kortom: geef je op per mail: predikant@devestegouda.nl) en geef dan ook je 06-nummer door voor de app-groep

Get Together! 
Vrijdagavondclub in de Hof van Sint Jan
Eén keer in de twee weken is er op vrijdagavond tienerclub in de Hof van Sint Jan (Achter de Kerk 10a), speciaal voor tieners uit De Veste, Westerkerk en Ontmoetingskerk. Elke keer is er een thema en er is vooral ook gezelligheid, chips en veel snoep (en ten slotte ook de afwas). Zit je op de middelbare school en ben je niet ouder dan 15? Dan ben je op van harte welkom om 20.00 uur en neem gerust iemand mee! 

Zondagavond Kerkcafé 
Elke eerste zondag van de maand heeft een thema voor twee verschillende groepen van 15-18 jaar en 18+.
Daarnaast is er nog een spelavond, deze is voor de 15-18 jarigen op de derde zondag van de maand.
De avonden zijn van 20-22 uur in Lumina aan het Omlooppad 2.

 Club 'Jantje' 
Club Jantje is weer in 2020 actief! 
De gezellige Club voor tieners van de brugklas tot en met de derde klas 20:00 in de Hof van St. Jan. Om de week op vrijdagavond wordt er ook een clubavond gehouden. Een gezellige avond waarbij gesprekken over geloof afgewisseld worden met leuke, gezellige activiteiten.
Waar: Hof van Sint Jan
Hoe laat: van 20.00 uur tot 20.45.
Wanneer: zie hieronder 
De data van de clubavonden in de komende periode zijn: 
januari                       10/1 en 24/1
februari                      07/2 Sirkelslag
maart                         06/3 en 20/3
april                            03/4 en 17/4
mei                             08/5 en 22/5
juni                             05/6 en 19/6
en evt. in juli: 3/7
We vinden het fijn als jij ook komt! Roland Uittenbogaard en Tim van Dasselaa 32

Tweede Helft
De Tweede Helft is voor jongeren van 12-14 jaar (onderbouw van het voorgezet onderwijs) en is een vervolg op de Kindernevendienst. Dit jaar wordt opnieuw gewerkt met de methode Levensparels. Middels leuke werkvormen gaan we hiermee aan de slag.
De jongeren leveren ook een bijdrage aan de dienst dmv de Song for the Young. In afwisseling met de Derde Helft is er eens in de twee weken op zondagmorgen de Tweede Helft.
De leiding van de Tweede Helft bestaat uit Nanda Ruigrok, Tamar Karman, Dorien Uittenbogaard en Marianne Aantjes 

Derde Helft
De Derde Helft is voor jongeren van ca. 15-18 jaar en een vervolg op de Tweede Helft. Per mail en via een app-groep wordt je op de hoogte gesteld van de data. Sta je nog niet op onze maillijst of in de app groep, maar wil je graag weten wanneer er 3e helft is of misschien sowieso wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar de Derde Helft. In afwisseling met de Tweede Helft is er eens in de twee weken op zondagmorgen de Derde Helft. De leiding van de 3e Helft bestaat uit Margreet Sturm, Willem Jan de Rooij, Elzeline in 't Veld en Jun Dasselaar. 
De leiding van de Derde Helft is te bereiken via het e-mailadres:  3ehelftdeveste@gmail.com

Jongerendiensten
Voor jongeren (12 en 20 jaar) van de wijkgemeenten de Bron, Vredeskerk, de Veste en de Westerkerk is er vier maal per jaar een speciale viering. De diensten worden voor en door jongeren zelf georganiseerd. De ene keer is de dienst in je eigen wijk en kun je meehelpen met de voorbereiding, de andere keer bezoek je een andere kerk. Na de viering is er een gezamenlijke lunch, waarvoor iedereen zelf wat meebrengt. Meer informatie via de jeugdouderling Peter Wielaard of via het Protestants Kerknieuws.

Jongerenwerk
Op dit moment is er één professionele jeugdwerker werkzaam:
- Vacature voor het tweedelijns jeugdwerk voor de wijkgemeenten Ontmoetingskerk, de Westerkerk en de Veste.
- Heidi Koster verzorgt het tweedelijns jeugdwerk voor de wijkgemeenten Pauluskerk, De Oostpoort en Sint Jansgemeenten.
Heidi ondersteunt o.a. de jeugdambtsdragers, catecheseteams, clubleiders en andere vrijwilligers in het jeugdwerk in alle protestantse gemeenten. Vanuit de acht gemeenten is een algemene jeugdraad gevormd, die met name als klankbordfunctie fungeert voor jeugdwerkers. Jeugdouderling Peter Wielaard is benoemd als lid in de WijkJeugdRaad.