Activiteiten voor jongeren in 2023/2024

                                                      Jeugdwerk op zondagavond

In gesprek

Jongerengroep Sundays 
Sundays gaat ook weer van start. Sundays is bedoeld voor jongeren van 18 jaar en ouder en is een groep onder leiding van ds. David van Veen waarbij we inhoudelijk met elkaar over leven en geloven in gesprek gaan. Dit jaar gaan we daarbij de bekende verhalen langs zoals we die allemaal wel eens vanuit de kinderbijbel gehoord hebben. Maar waar gaan die verhalen nu over? En hebben ze ook raakvlakken met ons eigen leven? 

Ook is er dit jaar (2023/2024) het experiment om maandelijks samen te komen na de viering in De Veste rond 11.45 uur. Ds David van Veen zal daarbij een eenvoudig lunch verzorgen. Rond 13.30 zijn we dan klaar. 

De data voor het komende tijd zijn in ieder geval: 17 september, 29 oktober en 3 november.

Leuk als je (weer ) komt! Met hartelijke groet, Anne Marte Kingsma en ds David van Veen en Voor meer info kun je terecht bij ds David van Veen ( 06 28 42 63 74). Bel of app ff. Email: predikant@devestegouda.nl

Zondagavond Kerkcafé 
Elke eerste zondag van de maand is er een thema voor twee verschillende groepen van 15-18 jaar en 18+.
Daarnaast is er nog een spelavond, deze is voor de 15-18 jarigen op de derde zondag van de maand.
De avonden zijn van 20-22 uur in Lumina aan het Omlooppad 2.


Jeugdwerk tijdens de zondagse viering

Tweede/Derde Helft  (12-18 jaar)

Vanaf het seizoen 2023/2024 zijn de Tweede en Derde Helft samengevoegd. 
Om de twee weken hebben de jongeren hun eigen dienst tijdens de kerkdienst. Er is altijd koffie/thee/lekkers + gezelligheid en we gaan met elkaar in gesprek en d.m.v. interactieve werkvormen met elkaar aan de slag over het onderwerp. 

Communicatie vindt plaats via een app-groep. Als je graag toegevoegd zou willen worden en geïnformeerd wilt worden over bijvoorbeeld de data, spreek dan even 1 van onderstaande mensen aan! 
De leiding bestaat uit Nanda Ruigrok, Marianne Aantjes, Ellen van de Geer, Eveline de Rooij, Margreet Sturm en Willem-Jan de Rooij. 

Vierde Helft 
De jongeren uit De Veste gaan met elkaar een nieuwe bijeenkomst organiseren, de Vierde Helft. Hierbij gaan ze met elkaar in gesprek over het geloof en hoe zij hierin staan. Dit is een vervolg op de derde helft en iedereen die zich aangesproken voelt is welkom eens een keer langs te komen. Onze eerste bijeenkomst heeft plaatsgevonden op 1 oktober in de "blauwe" zaal tijdens de kerkdienst daarna om de week, we beginnen in de kerk.
Volgende bijeenkomst is 15 oktober.  
Met vriendelijke groet Jeldau Broere 

Jeugdwerk door de week

Vervolg op Club 'Jantje' voor jongeren van 15+
Al jaren draait op vrijdagavond Club Jantje voor de jongeren van 12 tor circa 15 jaar.
Deze club wordt, mede door de bezielende leiding van Tim en Roland, al jaren goed bezocht.
Tegelijk is Ds. David weer op  de zondagavonden met Sundays begonnen voor jongeren van circa 18 jaar.

Het gat tussen de diverse clubs is voelbaar geworden omdat er nogal wat jongeren te oud werden voor Club Jantje.  
Judith en Peter hebben de handschoen opgepakt om dit gat op te vullen. Samen met de jongeren zoeken ze de balans tussen een stuk gezelligheid en het inhoudelijk gesprek. 

Meer info: peter@betterworktogether.nl

Club 'Jantje' 
Club Jantje is weer actief! 
De gezellige club voor tieners van de brugklas tot en met de derde klas  Om de week op vrijdagavond wordt er een clubavond gehouden. Een gezellige avond waarbij gesprekken over geloof afgewisseld worden met leuke, gezellige activiteiten.
Waar: Inloophuis Domino (Oosthaven 31 C).
Hoe laat: van 20.00 uur tot 20.45.
Wanneer: We vinden het fijn als jij ook komt! Roland Uittenbogaard en Tim van Dasselaar

Catechisatie

Wat is dat, catechisatie? 
In de kerk draait het om geloven in God en in Jezus. Om te weten in wat voor een God wij geloven hebben we de Bijbel. Maar ook van mensen kunnen we veel leren, want de kerk bestaat al pakweg 2000 jaar.Geloven in God en Jezus is niet een ‘vaag gevoel’, maar heeft alles te maken met jouw leven vandaag. Met wat jij meemaakt, denkt, voelt. Met wat goed is om te doen of juist te laten. Op school, thuis en in je vrije tijd. Samen proberen we te ontdekken wat dit geloven van de kerk betekent, zodat je zelf (nog beter) kunt kiezen of dat iets voor jou is. Dit aanbod noemen we in de kerk ‘catechisatie’.

Hoe ziet catechisatie eruit? 
Met een groep leeftijdsgenoten kom je een aantal avonden een uurtje bij elkaar. Wij zorgen voor een programma, want je komt natuurlijk niet voor niets.Samen zullen we allerlei verschillende onderwerpen bespreken. Er is altijd ruimt voor jullie wensen en vragen en er wordt gelukkig ook veel gelachen..

Hoe doe je mee? 
Kom naar de eerste avond op dinsdag 9 november. Nog prettiger is het wanneer je tevoren even laat weten of je komt. Dat kan via mail of whatsapp.Ook als je deze eerste keer niet kunt, maar wel mee wilt doen, of andere vragen of opmerkingen hebt kun je contact opnemen. Graag ontvangen we ook je 06 -nummer zodat we je kunnen toevoegen aan de app-groep van de catechisatie

Groeten van, 
David van Veen, email: predikant@devestegouda.nl of 06 28426374 


Taizéreis  2023,  dinsdag 16 mei tot zondag 21 mei (16 – 29 jaar) 

Vanuit Gouda en Reeuwijk gaan we met een groep van 25 jongeren en leiding met Hemelvaart naar Taize. Een mooie en enthousiaste groep. Echt bijzonder om zo'n Taizéreis minimaal 1 keer in je leven meegemaakt te hebben!. Het zal een reis zijn om nooit te vergeten, dat het je raakt en dat jullie ook later weer anderen mogen inspireren om eens mee te gaan. 

Maandagavond 8 mei maken wij in de Ark van Reeuwijk nader kennis met elkaar als groep tussen 18:00 -20.00 uur. Ds. David van Veen zal koken en we krijgen de laatste informatie.
Vanuit Gouda zullen Gerard Slingerland ( STEP) en ds. David van Veen als begeleiders meegaan.  
Groetjes, Ds. David van Veen en Heidi Koster (STEP).    

Je kunt vast een kijkje nemen op hun site: https://www.taize.fr/nl  
Informatie opvragen bij:  jongerenwerker Heidi Koster of ds David van Veen. Je kunt je ook opgeven bij: predikant@devestegouda.nl 

Jongerendienst en ook ouderen waren van harte welkom 

3 april2023

Zondag 16 april 10:00 uur  jongerenviering in de Veste. 
Het thema is : 'Ongelovige Thomas?' 

In de 2e. 3e helft en de Sundaysgroep was het verhaal van ‘ de ongelovige Thomas’ besproken en vormde zo tevens de voorbereiding op deze dienst. Jongeren maakten muziek maken, en er was weer een interactief moment en er was ook genoeg te zien.

We hoorden van Thomas die wel wil geloven, maar eerst wil zien. En is dat eigenlijk wel zo gek? Het ging deze zondag dus over geloven en twijfelen. Waarom staat dit verhaal in de bijbel? En wat zegt het jou en u? En waarom wordt Thomas zijn tweede naam genoemd? Ds David van Veen ging voor.