Avondgebeden in de Veertigdagentijd

Dagelijks avondgebeden door ds David van Veen

In de veertigdagentijd verzorgt ds. David van Veen weer avondgebeden die iedere dag om 19.30 uur beginnen. In corona-tijd is hij daarmee begonnen tot aan de zomer en daarna weer in de Adventsperiode.

In de komende veertigdagentijd volgt hij de lezingen vanuit het leesplan ‘niet van brood alleen’ van het Nederlands Bijbelgenootschap.

De avondgebeden duren ongeveer een kwartier en volgen een vaste liturgie. Het begint en het eindigt met een lied van Taizé, er is een lied uit het liedboek, een lezing, gebeden en een gezongen zegenbede.
U kunt de liturgie hieronder vinden door te klikken op de button liturgie of door een mail te sturen naar predikant@devestegouda.nl

De avondgebeden zijn er iedere dag behalve op woensdag en op zondag. Op woensdag nodigt hij u uit de wekelijkse vespers te volgen vanuit de St Jan ( beeld & geluid) via: www.vespersgouda.nl . Op zondag bent u genodigd de zondagse vieringen te volgen.

Zo zijn we met elkaar verbonden en zijn de avondgebeden een dagelijkse moment
om in de 40dagentijd tot verstilling en bezinning te komen. De gebeden beginnen op donderdag 18 februari ( na Aswoensdag) lopen tot
de Stille Week ( 27 maart). Een mooi kans om dagelijks met het geloof bezig te zijn en je voor te bereiden op Pasen. Een adempauze.

Het avondgebed kent de vorm van een filmpje dat u kunt vinden door te klikken op de button Avondgebed (hieronder) of via: www.davidvanveen.nl en klik dan op het YouTube-icoon. De filmpjes van de avondgebeden zijn gemakkelijk te delen met anderen. 

" Wie zijn getijden niet houdt, wordt door de tijd overspoeld.”( dichter Jan Wit)