Veertigdagenproject: Speel je mee?

We spelen een spel 'Op weg naar Pasen'.

Elke zondag spelen we een spel passend bij het verhaal van die week. 
Tussen de zondagen nemen we stapjes naar Pasen. Gedurende de week zijn er drie opdrachten die gedaan kunnen worden. Deze opdrachten staan hieronder. Heb je een activiteit gedaan? Stuur een foto of een kort filmpje naar sandra@devreede.net 
De kinderen van de kindernevendienst krijgen materialen om ook zelf een spel te maken. Heb je geen spullen gekregen of ben je de kindernevendienstleeftijd ontgroeid maar wil je toch graag meedoen? Stuur een mail naar sandra@devreede.net dan komen de spullen naar je toe. 
Klik hier voor een filmpje met meer uitleg.

Zondag 21 februari: de verzoeking in de woestijn

Gooi met de dobbelsteen. Het aantal ogen bepaalt de vraag die beantwoord ‘moet’ worden.

1. Ben jij wel eens alleen en hoe vind jij dat?2. Ben je wel eens eenzaam en hoe is dat?
3. Ken je mensen die alleen of eenzaam zijn? Zo ja, wie dan?
4. Wat kan jij doen als je iemand kent die alleen/eenzaam is?
5. Wat kan je doen/doe je als je alleen wil zijn?
6. Heeft iemand jou wel eens geholpen toen je eenzaam was? Hoe dan? 

3 opdrachten voor komende week
Uit: Levensweg veertigdagentijd en Pasen 2021, Kind op Zondag 

Naar buiten:  Maak samen een wandeling. Neem een telefoon of fototoestel mee. Let eens extra op het zand dat overal ligt. Welke soorten en kleuren zand zie je? Hoe voelt het zand tussen je vingers? Hoeveel korrels heb je vast, denk je? Welke sporen zie je in het zand?
Maak een foto van zand. Houd je toestel heel dichtbij het zand!.

Opdracht: Ga aan tafel zitten met pionnen of legoblokjes in verschillende kleuren. Laat iedereen de kleuren zien en stop ze dan in een doosje met deksel. Iemand pakt, zonder dat de anderen het ziet, uit het doosje de kleur die hij/zij het mooiste vindt. De anderen schrijven of zeggen welke kleur er gekozen is. Hebben ze het goed? Dan krijgen ze een punt. De pion of het blokje gaat weer terug in de doos en dan mag de volgende. Als iedereen geweest is, kunnen de punten geteld worden.

In gesprek: In de woestijn hoort Jezus een stem. Het is de stem van Gods tegenstander. ‘Luister toch naar mij’, zegt de stem. ‘Jij en ik, Jezus… Wij kunnen samen de wereld veroveren. Dan moet je wel doen wat ik zeg.’ Jezus schudt zijn hoofd. ‘Met jou hoef ik de wereld niet te veroveren,’ zegt hij. ‘Ik hoor bij God. Ik doe wat God zegt.’ Er komen engelen bij Jezus om voor hem te zorgen. Veertig dagen is hij daar in de woestijn. Daarna gaat hij op weg om alle mensen te vertellen over Gods goede nieuws. Hij vertelt: 

Het is zover!
Gods koninkrijk is dichtbij.
Verander je leven,
Geloof het goede nieuws.

In deze veertigdagentijd kunnen we af en toe en stil worden, net als Jezus in de woestijn. We kunnen bedenken naar welke stem we willen luisteren. Naar welke stem luister jij?