Clip image001

Jaarthema 2023 – 2024: ‘Wie volgt?'

GoudAder

 Het thema voor het seizoen 2023-2024 is  ‘Wie volgt?' 

GoudAder is een commisie die lezingen organiseert, die de diepte ingaan. Vanaf september 2023 wordt u een 4e serie lezingen vanuit de Veste aangeboden. 

Inleiding jaarthema  
Wie volgt?
Vijf soorten volgelingen van Jezus: wat een portret!  

Geroepen om te volgen
Jezus zei keer op keer tegen zijn leerlingen: Volg mij! En dat doen ze. Velen volgen hem, met vallen en opstaan. Sommigen haken af. Wat Jezus van hen vraagt – bezitloosheid, jezelf de kleinste achten, vertrouwen – ze brengen het niet op. Anderen gaan door. Sommigen zijn bereid met hem te sterven voor de goede zaak van het Koninkrijk van God, maar uiteindelijk volgt niemand Hem helemaal tot het einde toe. De opgestane Heer laat zijn leerlingen echter niet in de steek en stuurt hen als zijn volgelingen de wereld in om zijn koninkrijk te verkondigen. Lees meer

Startzondag
Op de startzondag, zondag 10 september, beginnen we officieel met dit jaarthema. 

Jaarthema 2023-2024

Ook het komende seizoen 2023- 2024 zullen we het jaarthema in  perioden verdelen met ieder een eigen accent. Elke periode begint met een speciale dienst rondom de thematiek en er is in die periode ook een lezing rond het thema. 

Jaarthema 2023/2024 = méér dan lezingen
Natuurlijk bestaat het jaarthema uit méér dan diensten en lezingen. Daarom ook de oproep vanuit de wijkraad om vanuit de verschillende groepen van De Veste elk op hun eigen wijze met het thema aan de slag te gaan. 

Uitwerking jaarthema:

  • Oproep
    Als gemeente kunt ook zelf met dit thema aan de slag te gaan. Niks moet, alles mag, maar een jaarthema kan een mooie kapstok zijn om iets aan op te hangen. Bekijk daarom eens in de groep waarin u actief bent waartoe dit jaarthema jullie kan inspireren of kom misschien wel met een nieuw initiatief. Want met dit jaarthema kun je alle kanten op en is voor oud & jong een aanspreekbaar thema.

  • Een jaarthema is geen wet van Meden en Perzen – dus doe gerust ook wat anders – maar het kan wel helpen om een onderwerp beter te begrijpen.  Inspiratie kun je vinden in de wekelijkse Nieuwsbrief Petrus online.

Veel inspiratie toe gewenst