Jaarthema 2022 – 2023: ‘Zing een nieuw lied'

GoudAder

 Het nieuwe thema voor het seizoen 2022-2023 is ‘ Zing een nieuw lied ’  

GoudAder is een commisie die lezingen organiseert, die de diepte ingaan. Vanaf september 2021 wordt u een 3e serie lezingen vanuit de Veste aangeboden. 
De 1e lezing van het nieuwe seizoen is op donderdag 6 oktober
Lees meer 

Inleiding jaarthema 
Uit verschillende suggesties van gemeenteleden koos de wijkraad het jaarthema “ Zing een nieuw lied”. Juist het zingen brengt mensen samen en biedt een mogelijkheid om uitdrukking te geven aan geloven en om tot geloven te komen. We denken dat hier ook behoefte aan is, zeker ook omdat er in de corona-tijd niet of nauwelijks gezongen kon worden. Lees verder...

Startzondag
Op de startzondag, zondag 25 september, beginnen we officieel met dit jaarthema. Er gaat ook dan natuurlijk gezongen worden!
Psalm 98 is het uitgangspunt in deze viering. Ook in de  groothuisbezoeken komend najaar zal dit thema centraal staan en delen we in kleiner verband met elkaar wat ons raakt aan muziek en liederen.

Jaarthema 2022 -2023

Ook het komende seizoen zullen we het jaarthema in  perioden verdelen met ieder een eigen accent. Elke periode begint met een speciale dienst rondom de thematiek en er is in die periode ook een lezing rond het thema. 

Jaarthema 2022/2023 = méér dan lezingen
Natuurlijk bestaat het jaarthema uit méér dan diensten en lezingen. Daarom ook de oproep vanuit de wijkraad om vanuit de verschillende groepen van De Veste elk op hun eigen wijze met het thema aan de slag te gaan. 

Uitwerkingen jaarthema:

  • Oproep
    Onderstaande tekst is bedoeld als oproep om als gemeente vooral ook zelf met dit thema aan de slag te gaan. Niks moet, alles mag, maar een jaarthema kan een mooie kapstok zijn om iets aan op te hangen. Bekijk daarom eens in de groep waarin u actief bent waartoe dit jaarthema jullie kan inspireren of kom misschien wel met een nieuw initiatief. Want met dit jaarthema kun je alle kanten op en is voor oud & jong een aanspreekbaar thema.

  • Jongeren & Muziek
    Wat de jongeren betreft: denk vast na of je het leuk zou vinden om muziek te maken in de kerk. Dat hoeft niet gelijk in een dienst, maar eerst willen we eens per maand samen muziek gaan maken. Dat gebeurt onder begeleiding van één van De Veste-pianisten, Thomas Loef. Het gaat allereerst om de gezelligheid en het plezier en na verloop van tijd is het natuurlijk ook leuk om eens in een dienst te spelen voor wie dat wil. Na de zomer komt er meer informatie over hoe, waar en wat. ..

Een jaarthema is geen wet van Meden en Perzen – dus doe gerust ook wat anders – maar het kan wel helpen om een onderwerp beter te begrijpen.  Inspiratie kun je vinden in de wekelijkse Nieuwsbrief Petrus online.
Veel inspiratie toe gewenst