De Veste 40 jaar

FEEST IN DE VESTE- Doe mee met de Veste-scratch en zing het Gloria van Vivaldi!

update 29 mei  2022

Hou je van zingen en lijkt het je een leuke uitdaging om samen met andere zangers in één dag een feestelijk muziekstuk in te studeren en uit te voeren? 
Zing dan mee met de Scratch van het Gloria van Vivaldi ter ere van het 40-jarig bestaan van de Veste.

Op zondag 11 september 2022 gaan we hiermee aan de slag onder leiding van dirigent Ruud Buitink en met begeleiding van pianist Jaap den Besten. We beginnen om 11.30 uur en om 16.30 uur ronden we het af met een uitvoering. De Scratch vindt plaats in de Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda. Deelname is gratis. 

Heb je zin om mee te doen? 
Stuur dan tot uiterlijk vrijdag 24 juni a.s. een mailtje met je naam en je stempartij (sopraan, alt, tenor of bas) naar: scratchdeveste@gmail.com
Na aanmelding ontvang je de bladmuziek en een link naar een website waar je de verschillende stempartijen alvast kunt beluisteren. 
En ken je mensen die ook van zingen houden, breng hen dan op de hoogte van deze scratch. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

We kijken uit naar je aanmelding! 
Ruud Buitink, Marjonel van Hooft, Harriet in ‘t Veld

FEEST IN DE VESTE

update 29 mei 2022

40 jaar geleden werd  De Veste in gebruik genomen.
Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! 
Dit zijn/waren ideeën/plannen die we willen proberen te realiseren of al gerealiseerd zijn.

 • Onderdeel “Kerk naar binnen”:
 • Het kampeerweekend van 10 tot 12 juni had een extra feestelijk tintje..
 • 25 september Startzondag: Feest met lunch en oudhollandse spelletjes, waaronder sjoelbakken toernooi.
 • Categorie “Kerk naar buiten”:
 • Activiteit samen met Gouwe Palet vrijdag 22 april t/m 22 mei 2022
 • Voorstelling van Terra in De Veste op 14 mei 2021
 • Categorie “Kerk naar boven”:
 • zondag 11 september van 11.30 tot 17.00 uur: scratchkoor. Wie doet er mee? Contact: Harriet in't Veld  hveld@planet.nl
 • Ontdek-kerk
 • Initiatief voor het onderzoeken van het organiseren van een kliederkerk
 • November: gesprekken over geloven toen en nu.

 • 8 januari 2023: Afsluiting feestjaar met de drie predikantenvan DeVesteen presentatie jubileumboekje.
 • We kunnen nog steeds hulp gebruiken. Helpt u mee?
  Vragen/ aanmelding
  : Rianne Sturm via asturm@xs4all.nl of 06 13469271

FEEST IN DE VESTE: voorstelling Escaperoom Terra

update 20  mei 2022

 14 Mei om 20:00 de Voorstelling Escaperoom Terra in de Veste 
Joyce Schoon maakte met 7 jongeren, waaronder Manuel Gast en Pim Torn die opgroeiden in De Veste, een indrukwekkende voorstelling die ze Escaperoom Terra noemden: een tragikomedie over klimaat, verantwoordelijkheid en de tijd. 

Terugblik Voorstelling Escaperoom
Afgelopen zaterdag waren zo’n 100 mensen in de Veste om naar de Voorstelling Escaperoom Terra te kijken. Een van de activiteiten in het kader van ons 40 jarig jubileum. 
Net zoals je in een escaperoom vecht tegen de tijd, vechten wij mensen tegen de tijd om de aarde te redden van haar ondergang. We vervuilen de wereld op grote schaal. In de voorstelling werden zakken afval uitgekieperd en ook teruggegeven aan hun eigenaren. Sommigen willen echt wel wat doen, maar heeft mijn inspanning wel zin als de rest niet meedoet, of verdrink je de gedachten dat het slecht gaat door zelf lol te hebben? Of kijk je maar gewoon wat toe? God heeft alle tijd, de mensen niet. Deel je van wat je hebt ontvangen, of hou je alles voor jezelf? Er was van alles te zien en te beleven, er was een prachtig lied, waarin God gevraagd werd om zich te bemoeien met ons. Alhoewel de mensen die in de escaperoom zaten niet veel haast maakten om eruit te komen, vonden ze toch alle sleutels die ze nodig hadden. Een voorstelling die aan het denken zet. 

Als waardering voor de voorstelling konden de bezoekers bijdragen aan een project voor kinderen in Bangladesh, die te lijden hebben onder hoe wij met de aarde omgaan. De opbrengst was 182 euro. Was je nog niet in de gelegenheid je bijdrage te doen en wil je dat wel graag, stort dan je bijdrage op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Bangladesh bestand tegen water’ Terra Gouda.  

FEEST IN DE VESTE

05 april 2022

De Veste 40 jaar. Een goede reden om dit, in dankbaarheid, te vieren. Schilderclub ‘het Gouwe Palet’ met zo’n 40 leden, waaronder ook enkele mensen uit De Veste, bestaat dit jaar 35 jaar. Een mooie gelegenheid om beide feesten te vieren met de prachtige tentoonstelling van het Gouwe Palet in De Veste: 

Dichter op het doek’ 

De tentoonstelling bestaat uit zo’n 20 schilderijen geïnspireerd op bestaande of eigen gedichten. De officiële opening was op vrijdag 22 april a.s. van 16.00 tot 18.00 uur.
De expositie is te bezoeken op de vrijdagen en zaterdagen t/m 22 mei 2022 van: 14.00 – 17.00 uur in De Veste,Ridder van Catsweg 300
Tijdens die openingsuren is er iemand van het GouwePalet aanwezig om een toelichting te geven over de expositie. Wij nodigen u uit om de creaties ‘dichter’ op het doek te komen bekijken. Laat u inspireren door oogstrelende beelden en poëtische strofen. Toegang gratis en u wordt getrakteerd op een kopje koffie/thee met iets lekkers.