De Veste 40 jaar

FEEST IN DE VESTE

update 20 april 2022

40 jaar geleden werd  De Veste in gebruik genomen.
Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! 
Dit zijn de ideeën/plannen die we willen proberen te realiseren.

FEEST IN DE VESTE: voorstelling Escaperoom Terra

update 20  april 2022

 SAVE the date: 14 Mei om 20:00 de Voorstelling Escaperoom Terra in de Veste

 Joyce Schoon maakte met 7 jongeren, waaronder Manuel Gast en Pim Torn die opgroeiden in De Veste, een indrukwekkende voorstelling die ze Escaperoom Terra noemden: een tragikomedie over klimaat, verantwoordelijkheid en de tijd. 

Vijf vrienden komen terecht in een geheimzinnige escaperoom die gerund wordt door de excentrieke Theo en zijn assistent. Wat begint als een onschuldig uitje verandert al snel in een bizarre race tegen de klok. Vinden de vrienden op tijd een uitweg of verdrinken ze in een stijgende zeespiegel en groeiende afvalberg? 

Laat je raken door het authentieke spel, de fysieke energie en de confronterende vragen van de jongeren. En geniet van de voorstelling. Kom ook, de voorstelling is voor jong (vanaf 14 jaar) tot oud. Er is een collecte voor de kinderen van Bangladesh die leiden onder de klimaatcrisis. Drankje na afloop is op kosten van De Veste.
Dus noteer alvast 14 mei 20:00 in jouw en uw agenda.

FEEST IN DE VESTE

05 april 2022

De Veste 40 jaar. Een goede reden om dit, in dankbaarheid, te vieren. Schilderclub ‘het Gouwe Palet’ met zo’n 40 leden, waaronder ook enkele mensen uit De Veste, bestaat dit jaar 35 jaar. Een mooie gelegenheid om beide feesten te vieren met de prachtige tentoonstelling van het Gouwe Palet in De Veste: 

Dichter op het doek’ 

De tentoonstelling bestaat uit zo’n 20 schilderijen geïnspireerd op bestaande of eigen gedichten. De officiële opening was op vrijdag 22 april a.s. van 16.00 tot 18.00 uur.
De expositie is te bezoeken op de vrijdagen en zaterdagen t/m 22 mei 2022 van: 14.00 – 17.00 uur in De Veste,Ridder van Catsweg 300
Tijdens die openingsuren is er iemand van het GouwePalet aanwezig om een toelichting te geven over de expositie. Wij nodigen u uit om de creaties ‘dichter’ op het doek te komen bekijken. Laat u inspireren door oogstrelende beelden en poëtische strofen. Toegang gratis en u wordt getrakteerd op een kopje koffie/thee met iets lekkers.  

FEEST IN DE VESTE- workshop schilderen

update 20 april 2022

In de Veste hangen op het moment schilderijen van Gouwe Palet rond het thema 'Dichter op het doek". Ook aan leden van de wijkgemeente wordt de gelegenheid geboden zelf een (klein) schilderij te maken rond het thema Lente onder begeleiding van de leden van Gouwe Palet.Deze workshop zal plaatsvinden op 21 mei 's morgens en bij voldoende belangstelling ook 's middags. U kunt zich inschrijven in de hal van De Veste 

FEEST IN DE VESTE- Doe mee met de Veste-scratch en zing het Gloria van Vivaldi!

update 5 mei 2022

Hou je van zingen en lijkt het je een leuke uitdaging om samen met andere zangers in één dag een feestelijk muziekstuk in te studeren en uit te voeren? 
Zing dan mee met de Scratch van het Gloria van Vivaldi ter ere van het 40-jarig bestaan van de Veste.

Onderstaande aankondiging is een voorlopige aankondiging in afwachting van ontwikkelingen in de Goudse kerkenwereld. Houd daarom de aankondiging op deze website van de Veste in de gaten.

Op zondag 4 september 2022 gaan we hiermee aan de slag onder leiding van dirigent Ruud Buitink en met begeleiding van pianist Jaap den Besten. We beginnen om 11.30 uur en om 16.30 uur ronden we het af met een uitvoering. De Scratch vindt plaats in de Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda. Deelname is gratis. 

Heb je zin om mee te doen? 
Stuur dan tot uiterlijk vrijdag 24 juni a.s. een mailtje met je naam en je stempartij (sopraan, alt, tenor of bas) naar: scratchdeveste@gmail.com
Na aanmelding ontvang je de bladmuziek en een link naar een website waar je de verschillende stempartijen alvast kunt beluisteren. 
En ken je mensen die ook van zingen houden, breng hen dan op de hoogte van deze scratch. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

We kijken uit naar je aanmelding! 
Ruud Buitink, Marjonel van Hooft, Harriet in ‘t Veld