Kloosterweekend

UITNODIGING voor her VESTE- KLOOSTERWEEKEND
St Willibrordsabdij te Doetinchem

Graag neem ik u een weekend mee naar “ mijn” klooster, de St Willibrordsabdij in Doetinchem waaraan ik als oblaat ben verbonden.

We verblijven dit weekend in de Abdijhoeve Betlehem dat onderdeel is van de abdij waar wij kennis maken met het Benedictijnse kloosterleven. Inhoudelijk beleven wij de getijden mee, eten in stilte en krijgt u een rondleiding door de abdij. Ook zullen we een persoonlijke ontmoeting hebben met een monnik en is er mogelijk een lezing over de benedictijnse spiritualiteit.  Daarnaast is er ruimte voor ontmoeting en een goed glas wijn in de avonduren. De abdij zelf ligt verscholen in een bos, dus u kunt ook prachtig wandelen in de omgeving.

Het gaat om weekend van vrijdag 31 januari t/m zondag 2 februari 2020. Het plan is dat we vrijdagmiddag aankomen en zondagmiddag rond 15.00 uur weer vertrekken. Kosten voor dit weekend zijn 155 euro pp, inclusief maaltijden en een lakenpakket. U heeft een eigen kamer met douche en toilet. We zullen op eigen gelegenheid naar de abdij vertrekken.

Wel is de ruimte voor dit weekend beperkt en geldt de regel ‘wie het eerst komt die het eerst maalt’.
Mochten er meer aanmeldingen komen dan dat er plaats is dan kan ik u op de reservelijst zetten. In 2021 staat er namelijk nog zo’n kloosterweekend gepland.Mocht u interesse hebben, geeft u zich dan op bij ds David van Veen via de mail.

Op dinsdagavond 21 januari is er om 20.00 uur een voorbereidingsavond in de Veste en krijgt u meer informatie.

Zie ook: https://willibrordsabdij.nl