Kinderen in de kerk

Liedjesbijbel

Op de site www.liedjesbijbel.nl vindt je elke maand een nieuw, eigentjds kinderlied en een bijbelverhaal. Samen vormen deze verhalen en liedjes de Liedjesbijbel. Een team van ongeveer dertig mensen werkt aan de samenstelling van de Liedjesbijbel. De liedjes en verhalen zijn vooral bedoeld voor kinderen van 4 tot 10 jaar. De teksten zijn goed te begrijpen, ook voor kinderen die nog niet zo bekend zijn met de Bijbel. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 150 liedjes verschijnen De liedjesbijbel is niet commercieel. U kunt het project wel steunen met een financiële bijdrage. Kijk en beluister: www.liedjesbijbel.nl
Overgenomen uit Ouderlingen(blad) voor Pastoraat en Gemeenteopbouw, mei 2020 

Doe jij ook mee met de rugzakjes actie? Een geslaagde inzamelingsactie Rugzakjes voor Lesbos 

Veel mensen in Gouda hebben gehoor gegeven aan de oproep om stevige rugzakken te vullen met speelgoed voor de ongeveer 8000 vluchtelingenkinderen die op dit moment verblijven in kamp Moria op Lesbos.

Kinderen kunnen daar onder normale omstandigheden al niet naar school, maar ze konden wel met elkaar buiten spelen. Er werd gevoetbald met lege flessen of geknikkerd met steentjes. Door de strenge corona maatregelen moeten alle kinderen in het kamp nu noodgedwongen in hun tent blijven. De Nederlandse organisatie Because We Carry, als één van de weinige organisaties nog steeds terplekke aanwezig, bedacht een concrete hulpactie: voor elk kind een gevuld rugzakje met geschikte teken/schrijf/knutsel/ handwerk spullen en kleine spelletjes.
De oproep werd na Pasen op Facebook geplaatst. Door heel Nederland kwamen 280 officiële inzamelpunten, waar op 1 en 2 mei rugzakjes (coronaproof) ingeleverd konden worden. De oproep werd verder verspreid, er kwamen plaatselijke inzamelpunten bij en de rugzakjes stroomden binnen.

De inzameling is een enorm succes geworden. Zo werden alleen al in Gouda ca 140 rugzakjes ingeleverd. De rugzakjes zijn naar fam Zuidam in Ouderkerk a/d IJssel gebracht; ons regionale inzamelpunt. Zij hebben inmiddels 240 ingezamelde rugzakjes gecontroleerd, gesorteerd op leeftijd en naar een zeecontainer gebracht. Er is al bekend dat er meer dan genoeg rugzakjes zijn voor alle kinderen op Lesbos. De overige rugzakjes gaan naar Samos en Athene. Er wordt met man en macht gewerkt om de rugzakjes zo spoedig mogelijk op de plekken van bestemming te krijgen.

Wat fijn dat we in deze onzekere tijd niet alleen oog hebben voor de mensen in onze nabije omgeving, maar ook blijven omzien naar onze naasten op grotere afstand.

We hopen namens het cluster Kerk & Vluchteling ons in te blijven zetten voor de statushouders in onze eigen stad en voor de kinderen in de vluchtelingenkampen. 
Kijk voor meer informatie op de website: Daar gaan we: alle rugzakjes verzamelen