De Veste Vegetarische Hapjesproeverij op zondag 11 november na de kerkdienst

In het kader van het achtste werk van barmhartigheid “Zorg voor de schepping” organiseren de deelnemers van de cursus ‘In gesprek met Micha’ een vegetarische hapjesproeverij (zonder vlees of vis) op zondag 11 november na de kerkdienst. Wat minder vlees en vis eten is beter voor een eerlijke verdeling van het voedsel op de aarde en voor het milieu. Daarom nodigen we je uit om je favoriete diervrije recept klaar te maken en op zondag 11 november mee te nemen naar de kerk, zodat we elkaars recepten kunnen proeven. Dat kan een heel gerecht zijn, waarvan ieder een schepje kan nemen, maar je kunt bijvoorbeeld ook borrelhapjes maken.

Kijk voor inspiratie eens op de websites van vegetarischerecepten Allerhande, de Hippe Vegetariër, Smulweb of Foody.nl met de zoekterm “vegetarische borrelhapjes”.  Makkelijke opties zijn bijvoorbeeld: olijven, fruit(spiesjes) o.i.d. Voor het eventueel opwarmen van het eten zijn eenvoudige elektrische kookplaatjes beschikbaar. De kerkenraad geeft een bijdrage in de vorm van duurzame sapjes.

Van de recepten willen we een Veste Vegetarische Receptenboekje maken. Je recept kun je alvast mailen naar Jacqueline Loef of Joyce Schoon