Vrijwilligers gevraagd voor......

Wij zijn op zoek naar ondersteuning voor de volgende activiteiten

Maatjes voor vluchtelingen/statushouders
Gevlucht voor oorlog en geweld, proberen vluchtelingen een toekomst op te bouwen in Gouda. Alles achter je gelaten, je huis, je baan, familie en vrienden. Je moet de Nederlandse taal leren en de regelgeving waar je mee te maken krijgt. Hoe krijg je nieuwe vrienden, mensen die begrijpen wat je hebt doorgemaakt?

Wij helpen met het koppelen van maatjes aan statushouders. We trekken samen een tijdje op, bieden een luisterend oor en helpen op praktisch gebied. Al 4 jaar doen we dit met resultaat, want een maatje kan net het verschil maken tussen integreren of wegzakken in uitzichtloosheid.

Heb je wat extra tijd over en vind je het een mooi idee om naar de Bijbelse opdracht “ zorgen voor de vreemdelingen die in uw stad verblijven”, daadwerkelijk die zorg handen en voeten te geven, meld je dan aan bij Heike Blok, coördinator Maatjesproject Kerk & Vluchteling. Email: kerkenvluchtelingen@gmail.com of bel met 0619902605. Eerst informeren, dan kan ook natuurlijk. Je wordt begeleidt door een mentor. Koppels zijn van harte welkom, met name voor het begeleiden van gezinnen.

Fietslessen aan vrouwen
In veel landen en culturen is fietsen voor vrouwen niet gangbaar. Maar wat moet je in Nederland als je niet kan fietsen? Duur openbaar vervoer, of lopen en nog eens lopen. Voor je boodschappen, om je kinderen naar school te brengen, om zelf je taalschool te bezoeken. Desireé Overbeeke en Arina Heikoop geven nu al voor het 3e jaar fietslessen op maandagochtend bij de Ontmoetingskerk in Gouda Oost. Heb je op maandagochtend van 9.00 – 11.00 uur je handen vrij, neem dan contact op met Desireé Overbeeke email: desiree.overbeeke@gmail.com of bel even 0646361157. Een handje extra is zeer welkom!

 Versterking Taaloefen-groepen
Om de 14 dagen zijn er 2 groepen actief, die met statushouders en Nederlanders op eenvoudige en laagdrempelige wijze het spreken van de Nederlandse taal oefenen. Aan de hand van een onderwerp, wordt er in groepjes met elkaar van gedachten gewisseld. Dit is niet alleen nuttig om de spreektaal beter te leren beheersen, maar is ook een waardevolle manier om in contact te komen met Nederlanders voor hen.

Voor beide groepen is men op zoek naar vrijwilligers. Je hoeft geen onderwijskundige ervaring te hebben. Neem contact op met Anita Koorevaar email: anitakoorevaar@gmail.com voor de woensdagavond of Aart Both email: aart0031@gmail.com voor de maandagavond. Bellen kan ook met Anita Koorevaar tel:0630871895