Expositie "Verwondering"

Vanaf zondag 12 januari exposeert Annette Griffioen in de Veste met foto’s.

Annette is lid van onze gemeente en in het dagelijks leven werkzaam, als kindertherapeut en voor alles een ‘mensenmens’. Zij zegt: “Anders kijken, met ogen van een kind verwonderd om mij heen zien, is mijn leven. Ik zie wat belangrijk is voor kinderen. Ik kan ook buiten zien wat kinderen zien. Bijvoorbeeld tijdens het wandelen. Kinderen zien vlindertjes en beestjes tussen het gras. Met andere ogen kijken, dat is een soort missie van mij.

Annette heeft haar smartphone altijd op zak om vast te kunnen leggen wat haar  oog ziet. En dat kan heel klein of heel gewoon zijn. Van druppels op een blad of een weerspiegeling in een ruit. Zij ziet daar de schoonheid van in en probeert dit vast te leggen. “Het maakt mij blij. Het geeft ruimte". Om datgene wat gewoon lijkt te vergroten en te genieten van wat er is.”

Wanneer je zo vanuit  verwondering leeft, ga je anders kijken en dat werkt door in je leven. Anders kijken geeft lucht en perspectief in dingen die soms moeilijk zijn.

Creativiteit is voor mij een ander woord voor ‘probleemoplossend vermogen’. Door creativiteit kun je ook ‘anders kijken’ en soms oplossingen zien of er zodanig anders tegenaan kijken dat het perspectief anders wordt en een probleem leefbaar wordt. In die zin snap ik heel goed wat "Laat de kinderen tot Mij komen’ betekent…” 

Op zondag 20 januari is er om 19.00 uur een Kunstviering waarin David van Veen voorgaat.
De expositie is te bezichtigen tot en met zondag 3 februari