Terugblik Seniorenreisje 2018

Op woensdag 5 september vond het door de diaconie georganiseerde reisje voor de senioren plaats. Er waren dit jaar 82 deelnemers, 8 meer dan vorig jaar en dat is een mooie zaak. Ds. David van Veen (De Veste) ging voor het eerst mee, 12 vrijwilligers boden de helpende hand. Vele senioren werden thuis opgehaald en thuis gebracht. 

Ook dit jaar vertrokken we vanuit de Ontmoetingskerk. Ondanks de regen was iedereen om 9 uur aanwezig. In de kerk werd koffie geserveerd met een heerlijk gebakje. De gebruikelijke plaspauze en de geopende hemelsluizen veroorzaakten enige vertraging bij het vertrek.

We dineerden in restaurant de Molen (Harskamp). Het diner was dit jaar voor het eerst, de andere jaren hadden we meestal een koffietafel. In een gezellige grote zaal zaten we aan ronde tafels en na een heerlijk soepje werd de rollade geserveerd met heerlijke groenten. Het toetje maakte het helemaal af. 

Na het diner gingen we naar Garderen naar de zandsculpturen. Hier was veel te zien, zowel binnen als buiten. Prachtig hoe ze de schilderijen van de Hollandse meesters hadden nagemaakt in zand. Schilderijen van Rembrand zoals de Nachtwacht en het Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Er waren ook andere afbeeldingen te zien en het was allemaal zo echt gemaakt dat je maar moeilijk met je handen er vanaf kon blijven.

Binnen waren spreuken en gezegdes uitgebeeld. Er waren nogal wat uitdrukkingen die nieuw voor ons waren en zo staken we ook nog wat op. 

Er was ook tijd voor een terrasje in de zon waar een drankje genuttigd kon worden of een ijsje. Want ja ook al was het lopen daar goed te doen, af en toe even uitrusten was ook nodig. Om half 5 stonden de bussen weer klaar. Nog even snel in de winkeltjes kijken, instappen en dan richting Gouda. Helaas is dit een tijdstip waarop werkend Nederland ook richting huis gaat en dus kwamen we wel in een paar files. Kwart over 6 stonden de bussen weer voor de Ontmoetingskerk. We hebben een prachtige dag gehad. 

Alle duwers van rolstoelen en helpers bij de rollators en bij het eten hartelijk bedankt. En natuurlijk ook de bestuurders van de auto’s die mensen thuis ophaalden en terug brachten hartelijk bedankt. Want zonder al die helpers kan het niet.

Namens de diaconie
Adrie van den Berg